den där årliga - och hopp om det nya

Det är nytt år. Och då brukar jag alltid skriva om det gamla året. Så jag tänkte att jag gör det igen, varför bryta gamla vanor som inte har ett behov av att brytas? De flesta stora händelser under tjugohundrafemton har jag redan skrivit om här. Eller stora och stora, jag har inte skrivit om flyktingkatastrofen eller terrordådet i Trollhättan. Jag har medvetet låtit bli - jag är inte insatt och ganska känslomässigt kall. Jag tycker inte annat än att det gör ont som fan i magen och hjärtat att tänka på det. Jag läste ett citat av Johan Rheborg som sa att "Frågan om flyktingar, den är inte politisk. Den handlar om anständighet. Man hjälper folk i nöd. Man hjälper solk som flyr, för fan. Punkt.". Och ja, han har rätt. Jordklotets olika delar tillhör fan inte vissa särskilda människor. Varenda människa eller djur har lika mycket rätt att trampa på varenda liten jordfläck och dricka lika mycket vatten i varenda bäck. Varenda människa med otur, ska erbjudas hjälp av den med mindre otur. Är det svårt att förstå?
 
Men nej jag har inte skrivit om stora händelser i den bemärkelsen. Jag har skrivit om stora händelser i mitt lilla lilla liv i den stora världen. Jag har skrivit om min tid på Bonaire och min utbildning till militärpolis och den fantastiska sommaren i Fiskebäck och om att jag sa upp mig för att jag fick ett nytt jobb. Jag har däremot inte skrivit om hur dåligt jag mådde i slutet på mitt förra jobb. Eller hur jag har hittat nya vinklar att se livet ifrån. Jag har inte heller skrivit om hur det känns att alltid vara älskad av någon. Jag har inte delat så mycket med bloggen och er fyra personer som läser den regelbundet. Det är inte ett medvetet val att inte dela allt. Det har bara liksom inte blivit så. Och jag är ganska nöjd ändå.
 
Tjugohundrafemton är slut. Och jag är väldigt glad över det. Det är skönt att universums cykel liksom ger oss en chans till nystart med jämna mellanrum. Med år-, månads- och veckoskiften. Jag ser fram emot allt positivt jag har framför mig. Det här ska bli mitt år. Jag ska åka till Bonaire och jag ska få nytt ansvar på jobbet och jag ska skratta med mina närmsta och kramas med de som värmer min själ. Och så tänkte jag träna och vindsurfa, enligt vissa, ohälsosamt mycket. Och jag ska äta så jävla mycket protein så mina muskler växer. Och så tänkte kräva vården på en knäoperation.
 
Nu kör vi. Gott slut och gott nytt och god jul. Vi hörs nog inte förrän det är dags för varmare vind i håret.

RSS 2.0