Ny inspiration

Just nu sitter jag på ett väldigt varmt tåg och försöker överleva trots uniformen. De ropade precis upp i högtalarna att ac:n är sönder i min vagn. Får se om jag överlever hela vägen från Stockholm hem till Göteborg. 

Jag har varit på ett regemente i huvudstaden hela helgen för att vara instruktör på något som kallad military weekend. En möjlighet för helt civila människor som är nyfikna på det militära att testa en helg innan de bestämmer sig för att ta steget att söka en mer omfattande utbildning. De får prova att gå och stå i uniform, att bo tillsammans på logement, att utföra vissa uppgifter som åligger en soldat men främst att gå från att arbeta som egen individ med bara dig själv som fokus till att arbeta i grupp och tvingas ta hänsyn till andra. 

För mig så är det fantastiskt att vara instruktör i såna här sammanhang. Att kanske vara en del i pusslet som gör att en annan människa formar sitt liv. Att kanske vara den som gör att en människa tar ett beslut som gör att han eller hon vänder sitt liv och utvecklas av det. Att bara vara med just den här specifika helgen och få dela upplevelsen med deltagarna och se hur de påverkas och öppnas känslomässigt. 

Under den längsta dagen, lördagen, fick kursen besök av den svenska Kronprinsessan. Hon gick in och var me som deltagare under hela dagen och genomförde samma moment som övriga. Varav ett var mitt moment i sjukvård. Om jag var nervös? Något brutalt mycket. Jag hade planerat momentet hela veckan och var så rädd att det inte skulle hålla måttet, att jag skulle bli ifrågasatt - kanske av just Kronprinsessan. Men det gick trots nervositeten väldigt bra och jag fick många långa samtal med Kronprinsessan och hon bekräftade det jag trott innan - hon är en fantastisk och väldigt härlig person. Jag har efter den här helgen fyllt på min glittriga låda med förebilder och en utav dem är utan tvekan hon.

Livet handlar väldigt mycket om att må bra ändå. Just nu känner jag bara att jag ständigt vill kämpa för att vara en god medmänniska och det hjälper såna här erfarenheter mig med att bli. 

Här sitter kronprinsessan på min lektion. Bilden tillhör kungahuset. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0