KMU - första veckan

Om några timmar sitter jag på tåget tillbaka till Stockholm igen. Vi har haft långhelg, mjukstartade med en vecka om tre dagar. Lite lagom sådär. Nu ska vi ligga inne i 12 dagar istället. Betar sakta men säkert av de 62 verksamma dagarna. Det är annorlunda från GMU:n. Mer egenansvar, inte alltid någon som berättar vad du ska göra, mer tänka själv. Det är så sjukt mycket svårare. Att ta egna beslut inom områden du bara nosat på, satt en tå inom. Men de säger ju som det är, vi ska lära av våra misstag.
 
Under den här veckan har vi hunnit gå igenom grunderna för användning av AK4, säkerhetsinformation, rundvandringar, teoriblock ang. fysiskt stridsvärde osv. Mycket teori. Gött att jag gillar sånt.
 
Jag har haft en grym vecka, och helg. Under ledigheten hann jag käka pizza med Robin, träna med gött folk, gå på Liseberg med världens härligaste gäng och tydligen festa ovanpå det. Nu sitter jag som sagt här och väntar på att åka tåg. Jag borde plugga lite ordergivning och pedagogiska grunder så att jag kan sova på tåget sen, men om jag hittar motivationen till det vetifan. Den har liksom gått och gömt sig. Jag tänker i alla fall bjuda på nån bild.
 
Här är Hemvärnets stridsskolas första KMU-pluton och i mitten finner ni Sveriges försvarsminister. Jag står där lite coolt som tredje person till höger om henne. Bilden ägs för övrigt av Hemvärnets stridsskola.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0