hutterhutter

Sitter här och huttrar lite. Den varma våtdräkten till trots så sätter allt badande spår. Särskilt när det kombineras med alldeles för lite sömn och mat. Men som det blåste! Och jag är så nöjd, för jag övade vattenstarter och lyckades mer än någonsin. Jag lyckades till och med starta från liggande i vattnet några gånger och att seglet drog mig upp och att jag sen planade på en gång. Det var grymt. Så mitt frysande, mina blåslagna tår och mina händer som värker oavbrutet är liksom små bekymmer i stor glädje. Den här helgen gav mig alltså typ 11h surfing där jag lärde mig massor. Jag ska nog strunta i gymmet idag dock. Väldigt trött i kroppen och jag kan inte gymma utan handskar när händerna ser ut som de gör. Och imorn är det morgonsurf, lunchlöpning och kvällsHIT. Så jag kan gott vila lite.
 
Nu ska jag powernappa innan jag ska ha myskväll med världens bästa Therese.
Och imorn är det måndagsjobb, jag kan inte rå för det, jag älskar verkligen måndagar.

Haha. Det blir så brutalt när man tar bilder när man surfat i 6h och sovit ungefär lika länge innan. Ögonen är röda och trötta och håret är liksom, överallt. Men jag bjuder på det, det är ändå söndag.
 
 
 

perfekt!

Kom just hem från ca 5 timmars surf. Mina handflator är sönder och det gör så jävla ont. Men jag hade så himla roligt och jag frös inte alls i den nya våtdräkten, så jag ville liksom inte gå upp. Det är värt lite trasiga händer, jag får väl tejpa dem när jag ska surfa imorn om det inte har läkt någorlunda. Det blåste mer och mindre i perioder och jag övade på helikopterslag och vanliga slag och gjorde två 360. Först var jag ensam i viken, de andra surfarna var i andra änden av fiskebäck. Men efter mitt lunchuppehåll så kom det två tjejer som skulle ha kurs med Erik och en av dem har jag träffat förut, och så kom mina bodgrannar. Då blev det om möjligt ännu roligare. Så, jag har haft en fantastisk surfdag. Kan knappt bärga mig till imorn, då ska det blåsa galet mycket mer och jag ska ner redan på morgonen.
 
Jag började för övrigt dagen med morgonlöpning som gick över förväntan. Jag körde milen och kom in på 50,22. För att vara innan frukost är jag sjukt nöjd (och förvånad!). Jag sprang här hemifrån, till Fiskebäck och kollade vinden, och tillbaka. Det är väldigt mycket upp och ner och asfalt hela vägen. Och jag måste erkänna att sista backarna var riktigt tunga och jag mådde illa när jag pressade mig för att minska tiden sista kilometern, men det var gött sen. jag tror jag ska försöka ha två löppass i veckan, en mil i okej tempo och en kortare i lite snabbare. Mer hinner jag faktiskt inte med. 
 
Lördagsgodis nu. Mmmmm.
 

antagningsprövning!

Idag gick jag på HIT. Jag hade glömt att jag tränade ben och mage igår i gymmet. Jag blev jävligt påmind på passet. Fy sjuttsingen. Det där gör jag inte om. Ben och mage är det som används mest i HIT, särskilt ben. Vi skulle göra utfallshopp typ. Där stendog mina ben. De blev som cementklumpar. Och då blir man så arg, för man inte kan prestera som man egentligen kan. Men jag är ändå nöjd. Det var grymt kul.
 
Jag fick just brev från rekryteringsmyndigheten. Jag är kallad till antagningsprövning i oktober. Till GMU. Jag har alltå tagit mig i alla fall ett steg längre i rekyteringprocessen än förra gången. Jag är nervös, men, konstigt vore väl annars? De ska testa och bedömma mig i två dagar. Kan man vara annat än nervös? Dags att börja pumpa armhävningar nu då. Det pirrar lite i magen. En liten röst inom mig har nämligen sagt till mig hela tiden att jag inte ens skulle komma till prövningen den här gången heller. Den rösten fick precis en knockout.
 
 
Imorn ska jag inviga min nya våtdräkt, mina våtskor och min luva. Blir grymt!
 
Nu: Ost och kex!

ahmennivet?

Ni vet. Somliga dar, så känns det om om ingenting kan stoppa en. Idag är en sån dag tror jag. Jag har ingen egentlig plan, men det känns samtidigt som om det inte spelar särskilt stor roll att det är så. Jag löser det. Och jag mår bra. Hoppas du gör det också, och om inte, se till att ändra på det. Om det går. Oftast är det du som har makten över ditt liv, och ditt mående. Samtidigt som det vissa dagar helt enkelt inte är ditt fel att du mår piss. Och om det känns okej att må skitdåligt, så får du göra det. Men om du vill ändra på det, så försök i alla fall. Jag tror det går.
 
Jag vet inte. Jag är nog ganska bra på att strunta i att vara nerstämd nu för tiden. Det är helt enkelt inte värt det. Sen kommer det en dag ibland när allting slår mig i bakhuvudet och jag får deala med problemen en gång för alla. Och då gör det förbannat ont. Men i övrigt så är det en ganska bra taktik för mig att skita i problemen som egentligen inte spelar någon praktiskt roll för mitt leverne. Varför gräva ner sig i skiten om den ändå bara kommer få mig att må dåligt? Jag vet att många går emot min teori. Ta tag i dina problem. Det är okej att vara ledsen. Man får ha en dålig dag. Jo, jag vet. Men jag vill inte. Allt är inte svart på vitt för alla.
 
Ja, jag tänkte egentligen bara skriva att jag har en bra dag. Därför slänger jag in några bilder från förra helgen när mamma och pappa var här och jag fyllde år. :)
 

det här med vindriktning.

Här går man och väntar på vind liksom. Och när den väl kommer, och man blir superglad, så blåser det åt fel håll tydligen. Jag menar, KAN det ens blåsa åt fel håll i vindsurfing? Uppenbarligen. Skitdeppigt. Det blir ingen vind i Fiskebäck när det blåser från det hållet. Om man ändå hade vetat det och inte åkt ner i onödan typ varje dag. Ja, jag får ju motion i alla fall.
 
Jag har kommit igång med gymmet ordentligt efter mitt försök till högrepsperiod, det var ju så fruktansvärt tråkigt att jag höll på att krevera. Onödigt kände det. Så nu biffar jag igen. Pang på. Tungt och intensivt på samma gång. Det handlar om effektivitet. Om jag kör ordentligt hårt nu så hinner jag både gymma, duscha och käka på rasten. Jag får effektivisera nu så att när jag är ledig är jag ledig så att jag kan surfa om det blåser. Tur att jag är en av de som älskar att planera. Det enda som inte funkar är maten, men det löser sig likom. Jag kommer nog in i det också.
 
Imorn kommer nog min våtdräkt. Woho! Det ska bli så gött att inte vara nära döden varje gång man hamnar i vattnet. Hoppashoppas den passar. Det är en storlek mindre än den jag har, för att den förhoppningsvis ska sitta ännu bättre. Så håll en tumme va? (den är så jävla dyr att min ekonomi är hotad till livet, men det löser sig nog)
https://www.ohana.se/pub_images/original/oneill-wetsuit-dlux-53-s58_6044.jpg
https://www.ohana.se/pub_images/original/oneillneohoodvest_1987.jpg

Vila i frid.

Såhär tänker jag minnas dig.
http://www.youtube.com/watch?v=ZC7Mq9wf8nw&feature=youtu.be
 

kallt.

Idag var det INTE kul att surfa. Fy. Jag behöver min tjocka våtdräkt och mina skor och det nu. Bums och på momangen. Sen gick det inget vidare heller. Jag låg mest i vattnet istället för att sväva ovanpå. Jag undrar hur många stora blåmärken jag kommer ha på benen imorgon. Typ tusen. Nejdå, jag är inte bitter.
 
Vad jag skulle skriva om jag skulle skriva något positivt med dagens surfing? Att jag för det första lyckades rigga seglet själv på första försöket och det blev grymt bra och att jag några gånger planade som om jag inte gjort annat. Jag trodde jag hade planat innan, det hade jag inte. Idag fick jag veta vad planing är. Det är när nosen på brädan liksom lyfter från vattnet och du flyger fram snabbare än någonsin annars. Och med den lilla parantesen att om du inte håller i seglet med hela din vikt och kraft så ramlar du, och då ramlar du med besked. Inget litet försiktigt ojjagtappadebalansenramlande utan mer pangbomkrash rakt fram över nosen på brädan. Det är då Erik skriker "STÅ LÄNGRE BAK PÅ BRÄDAN!" och man tänker att "det är ju lätt för dig att säga". Men, just de två sakerna är jag ändå nöjd med. Så vi får väl vara duktiga och fokusera på det. Pf. som om det skulle gå.
 
Idag var en dålig surfdag helt enkelt, men jag var fan så grym i gymmet innan jag åkte till Fiskebäck, så jag får trösta mig med det och skylla på att jag gymmade armar och rygg och var trött i de musklerna bara för det.
 
 
Såhär ser jag ut när jag fryser som en säl utan underhudsfett och är trött och bitter. Håll till godo.
 

födelsedagshelg, Becka 2.2

 
 
Jag har fyllt år. Det var grymt. Jag har umgåtts med människor jag tycker väldigt mycket om och ätit grymt god mat. Och jag har surfat. Kan en helg bli bättre än så? Det hade varit bättre om Laban hade varit pigg och glad som han brukar, men han låg mest i en hög, och det ger mig lite ont i magen.
 
Till något roligare: Jag har köpt en surfbräda! Äntligen. Nu har jag både bräda, två segel, mast och sele. Imorgon ska jag lära mig hurfanmansätterihopsakerna också. Jag menar, det är en hel vetenskap. Igår gymmade jag för första gången på typ 3 dar, det var gött som bara den. Kroppen hade saknat det, det kändes. Och så har jag planerat att gymma idag, men hur jag tänkte där undrar jag, eftersom jag kör helkroppspass så står det ju vila på schemat. Skitdumt. Får se om jag trotsar det eller inte. Det blir nog ett löppass i alla fall, och kanske kolla surf om det blåser bra.
 
Igår tvingade jag även mig själv att laga mat. Så nu har jag mat i typ 3 dar. Väldigt bra. Eftersom att jag aldrig hinner laga.
 
Nu ska jag lägga mig och gosa i sängen innan jag ska till jobbet, jag kunde inte surfa idag eftersom att det blåser 20m/s. Kände att det var inte riktigt min nivå, så det blev hemmamys innan jobbet. Jag sitter här och ska beställa en svindyr våtdräkt. Inte kul.

nu kör vi.


Dagen hade kunnat börja sämre. Och bättre. Det var en grym surfmorgon, men efter typ 45 minuter i vattnet började jag frysa och ungefär fem minuter senare klämde jag foten mellan masten och brädan när jag ramlade. Och det gjorde så jävla ont innan jag kom loss så då bestämde jag mig för att kasta in handduken för dagen. Nu sitter jag här och foten värker, men jag tror den kan vara tillräckligt återställd för att surfa imorgon. Eller, det får den se till att vara för jag tänker surfa varken eller.
 
Det här med att köpa surfgrejer var ju lättare sagt än gjort. Det är svårt att köpa grejer när man inte har en aning om vad man ska ha för någonting. När man liksom sitter här helt nollställd och det finns TUSEN grejer att välja på. Det är märken och storlek och ålder och slitage och nytt och begagnat och gult och blått och sen när man väl hittat de grejer man vill ha så måste de passa ihop, för annars kör det ju ihop sig totalt. Och sen när jag väl köpt saker, då vet jag ändå inte hur man sätter ihop dom? Inatt drömde jag till och med om det. Helt stört.
 
Jag har förresten tydligen bokat tatueringstid. Ingen återvändo, nu kör vi.

söndagsmys.

Kom just hem från morgonsurfing. Det var en lite dum vindriktning  men annars var det grymt. Vi fick morgonsol, jag och David. Jag lyckades göra ett gäng helikopterslag och två 360svängar. Så jag är glad och pepp. Kollade morgondagens vindar nu, lite mer än idag, perfekt. Så jag lär ligga i vattnet innan jobbet imorn. Så värt.
 
Vad som händer annars? Jag äter så himla mycket mat. Tryckte just i mig tre mackor med mjukost på. Fantastiskt gott. Jag borde kanske inte äta så mycket bröd, men det är gott, och jag får nog unna mig det. Jag ska försöka hinna att både laga matlådor(eftersom att jag uppenbarligen inte har tid att laga mat i veckorna) och dammsuga idag. Och träna, såklart. Det blir nog gruppträning idag, eftersom att jag kör helkroppspass högreps på gymmet nu så kan jag inte gymma varje dag, vilket framkallar en viss abstinens. Tur att det finns gruppträning då.
 
Sen satsar jag på filmkväll, gött. Kom precis på att det är HIT som gäller imorn, DET ser jag fram emot.
 

fantastisk morgon.

Jag tog just en grymt ful bild jag tänkte lägga upp här, men jag struntar i det. Jag tänkte visa hur håret ser ut när jag har surfat, det går inte att få någon ordning på det alls, så det är lika bra att låta det vara. Det blåste lika mycket idag så jag var lite tveksam, jag har nog överansträngt armbågen istället nu, handen mår bra, och jag känner att den kanske borde fått vila eftersom att jag ska ut imorn igen. Men, jag kunde inte låta bli. Snackade lite med en surfare som skulle ut samtidigt som jag och han sa att jag nog skulle klara vinden om jag höll mig i viken och aktade mig för piren. Och det gick ju, så jag är nöjd.
 
Nu har jag tryckt i mig några mackor. Ska ta en powernap på en kvart innan jag drar iväg till gymmet. Idag väntar Liseberg! Woho! Det är perfekt väder, förutom vinden då.
 
Så ehm, nattinatti!

suuuuurf. igen.

Det blåste så jävla mycket va? Men jag åkte både ut och sen tog jag mig tillbaka. Minst 40 gånger. Så jag är nöjd. Jag gjorde ett halvt helikopterslag och annars bara vanliga slag, för det var verkligen vingligt nog. Det handlar nog om att nöta om och om igen när det blåser lite och sen ge sig fan på den när det är mycket vind helt enkelt. Det låter ju lätt som en plätt, satsar på det.
 
Idag körde vi även HIT efter jobbet. Så nu har jag kört två såna pass den här veckan och det är grymt. Skitkul. Firade det med ostmackor, smoothie och sesamkaka till middag. Fina grejer.
 
Nu planerar jag dock att gå upp ungefär 0630 imorgon också för att surfa igen, så jag behöver sova. Jag måste vara där tidigt så att jag får fatt i en bräda och dessutom inte har så mycket publik. Hoppas att veteranerna inte är så morgonpigga just imorgon. Men eftersom det ska blåsa något idiotiskt så finns väl risken antar jag. Jobbigt innan man är duktig, jag gillar att öva bakom kulisserna, inte på scen liksom.
 
 
 
 

i andra hand.

Jag känner att min blogg plötsligt hamnat i andra hand. Likaså allting annat. Jag vet inte riktigt vad jag sätter i första hand längre. Jag tror det är att göra lustfyllda grejer. Att må bra. Jag skiter liksom i det mesta för att jag bara vill leva. Liksom, inte bara hålla mig flytande, utan kunna skratta samtidigt. Jag tror det är en bra grej, jag kan se framåt senare, nu tänker jag nog ändå leva i nuet.
 
Idag gymmade jag för andra gången den här veckan. Så himla lite. Och allt på grund av den där handen. har fått hålla mig till löpning. Det har gått fyra dagar på den här veckan och jag har klämt in fem träningspass. Har totalt 9-10 pass planerat den här veckan. Det blir grymt. Imorn ska jag surfa och gå på HIT. Jag hoppas verkligen det blir surf, det ska blåsa lite mycket för min nivå. Men vi får se.
 
Nu ska jag sova, för jag är trött som bara den.
 

ajaj.

Jag har fått så idiotiskt ont i min hand. Utan att jag har gjort något. Så jag kan inte gymma idag, och det stör mig något fruktansvärt. Jag är irriterad liksom inpå själen typ. Och nu blir jag stressad för det är några hantverkare som ska komma hit och fixa med vår toalett, och kommer de inte snart så hinner jag inte cykla ner och kolla på de som surfar och då blir jag besviken, för det har jag sett fram emot hela dagen. Såna saker som de två ovan beskrivna, är sånt som får mig att liksom, bli lite sne. Eller ganska mycket sne. För det gör att min öppning på jobbet var i onödan för att även om jag gick upp astidigt och har varit trött hela dagen så får jag ingen nytta av min lediga kväll eftersom att jag varken kan träna eller komma iväg till havet. Utan man sitter liksom här inlåst.
 
Stackars min inneboende. Han har suttit här inlåst hela dagen och väntat på hantverkarna som inte kommer utan att kunna varken gå på toaletten eller duscha. HAN borde vara bitter. Det är han säkert, utan att visa det särskilt mycket. Därför är det liksom min tur att passa lägenheten nu, med all sin rätt. Men jag är irriterad redan innan, haha.
 
Nu kom jag på, jag ska fördriva tiden med att virka ett fodral till min telefon. Gött.

30-årskalas!

Den här helgen har varit jättehärlig. I fredags inveg vi stugan (sjöboden) med att grilla ett helt gäng och det var mycket skratt och mycket marshmallows. Sjukt kul. Innan dess surfade jag för andra gången den här veckan och det gick som vanligt både bra och dåligt. Jag övade mest på helikoptersvängen och lyckades kanske 2/70 gånger. Men jag lyckades i alla fall, och det har jag inte gjort i så mycket vind innan. Så jag är helnöjd. Jag lyckades även kryssa mig tillbaka själv så det var roligt.
 
Igår var det jubileumsfest på jobbet, och om vi var fina och om vi hade roligt?! Jag tror inte man kan börja september på ett bättre vis. Jag tänkte inte gå in på hur mycket onyttigt som ramlat ner i min mage den här veckan. Jag tänker istället lämna det bakom mig och välkomna september med en sockerfri månad. Det gillar vi.
 
Ingen veckans träning heller, då jag faktiskt inte minns.
Nu ska jag sova, puss.

RSS 2.0