drömmarnas värld

Jag gick upp för ungefär 40 minuter sen. Då hade jag spenderat ungefär en timme i det där tillståndet när jag är väl medveten om mina drömmar men ändå inte kan göra något åt händelseförloppet i dem. Alltså en väldigt frustrerande timme. Vad som hände i drömmen? Jotack, det ska jag berätta. Jo det är nämligen såhär att jag ka bege mig till fiskebäck för att fånga lite vind nu såhär på förmiddagen och det skulle jag även i drömmen. Jag var av okänd anledning uppe redan före soluppgången och det var kolsvart vid havet, men några andra flitiga var också där med en bil som lyste upp så jag kunde rigga och fixa i mörkret. Men jag var ändå klar innan det var tillräckligt ljust för att kunna ge sig ut. Så då bestämde jag mig för att ta en tur med linbanan som tydligen fanns mellan Fiskebäck och Eriksberg. Sagt och gjort. Jag gick upp och åkte med några andra morgonpigga över till andra sidan i en sån där stor kupolgrej, Sen skulle jag ju ta mig tillbaka. Åt det hållet var det mer organissation och hundratals pendlare. Så det var bara att ställa sig i kö. Bland annat fick jag springa, åka i rulltrappor, åka på ett bagageband osvosvsv. Efter mycket om och men kom jag in i kupolgrejen åt andra hållet och kunde pusta ut. Jag skulle få surfa en liten stund i alla fall. Trodde jag. När jag gick av linbanan var jag inte all i Fiskebäck. Jag var i Tynnered. Alltså flera kilometer från Fiskebäck. Det började regna och jag skrek deperat till min kompis som också hade åkt linbanan att jag ju har alla mina saker där nere och nu hinner jag inte surfa innan jobbet osv. Det var bara att börja springa.
 
Kan ni förstå att jag var tvungen att kolla så att jag inte försovit mig?
Nu har jag dock suttit här för länge, dags att ge sig ut i regnet och blåsten. :)
 

lördag

Antagningsprövningen gick helt okej igår. Jag blev nog ganska godkänd i alla läkarundersökningar och fick kvitto på att jag är frisk som en nötkärna. Känns bra. Jag vet fortfarande inte om jag är smart nog, resultaten från de testerna ska jag delge på måndag, gött att de väntar med den bomben, så får man känna sig lite duktig ett tag i alla fall. De tester jag har kvar som ska göras på måndag är psykologsamtal i 1,5h och samtal med studievägledare. Spännande. Sen får man preliminärt besked. Så det är lite att gå på nålar det här.
 
Direkt efter cyklade jag och min jättetrötta hjärna till Fiskebäck och la några timmar på vattnet. det behövdes. Det var fruktansvärt kallt i vinden och mina fingrar var inte glada. Men jag var, så jag sket helt enkelt i kylan. Men sen försvann vinden, och jag gick in och duchade jättevarmt. Det var typ det bästa på hela dagen. Sen kollade jag på film med Sebbe och Anna på kvällen, och åt chokladbollar. Också ett helt okej slut på arbetsveckan.
 
Idag har jag sprungit milen och sprungit i affärer. Köpt både nödvändiga och onödiga saker. Gött. Nu sitter jag här och trycker i mig lördagsgodis innan jag ska ta med mig min kropp till gymmet för första gången på en vecka. Känner mig som ett barn på julafton. Det ska bli så himla kul!
Hur det KAN vara så roligt att lyfta skrot tills musklerna skriker? Ja, fråga inte mig. Det är inget annat än ren kärlek.
 
Det var fantastiskt fint väder i Fiskebäck igår eftermiddag. Och ja, den lilla pricken är jag.  :)

nerverna kommer.

Den här veckan har inte riktigt tett sig ut som andra veckor. Varför? För jag har undvikit träning för att undvika träningsvärk. Jag har tränat HIT, långprommis och 3-4h surf. Thats it. Bara för att jag ska göra antagningsprövningen imorgon. Men jag tänker att om jag surfar på morgonen så hinner jag inte få någon träningsvärk innan testerna ska göras. För det blåser så grymma vindar nu att jag inte kan låta brädan stå. Och som Therese säger, surfingen ger mig ju pepp, så det torde vara den bästa uppladdningen inför en prövning. Vi kör på det vetja.
 
På tal om prövningen så är jag lite nervös. Men det är väl bara att gå dit och göra som de säger. Jag är inte mer än jag och duger inte det så är jag väl kanske bra på något annat. Då ska jag välja en annan väg att gå. Men visst hade jag blivit besviken om jag inte kommer med, det tänker jag inte sticka under stol med, för fan vad jag vill.
 
Om vi ska sluta vara seriösa så surfade jag igår, såhär glad var jag då (och söt, fruktansvärt söt).
 

en helg i utvecklingsanda.

Jag har varit på VUF-utbildning hela helgen. VUF står för Värduppföljare inom Friskis&Svettis. Och, jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva. Utbildningen var så mycket mer än jag trodde att den var. Jag kan erkänna att jag åkte dit med blandade känslor. Både förhoppningar på en rolig helg i friskisanda men också med en liten klump i magen över att det skulle ta hela min helg och resultera i 12 dagar Friski&Svettis nonstop. Men när vi slutade idag och jag fyllde i utvärderingen kan jag inte räkna superlativen jag använde på mina tio fingrar. Jag har vänt mig själv utochin och lärt känna och vet vilka mina styrkor är och vad jag behöver arbeta med. Vilket fokus jag behöver ha, i just mina samtal. Det handlar om att bekräfta människor, att visa, att det du gör för oss är fantastiskt. Att övertyga, om att just du behövs. Som fan.
 
Fantastiska människor, fantastiska förening.
Jag lämnar det så.

fredagsmys

Jag har glömt berätta en "kul" sak som hände förra helgen när jag skulle in till stan. För det första så är jag aldrig i stan, så bara det var liksom spännande. Sen har jag ju fått för mig att man ska cykla överallt, men jag bestämde mig ändå för att ta spårvagnen. Jag hade lite lördagskänsla liksom och ville därför åka spårvagn. Eftersom att jag åker så sällan är mitt västtrafikkort inte laddat och jag tänkte att jag skulle köpa en smsbiljett. När man köper smsbiljett ska man skicka "gv" till ett nummer, jag råkade skriva "tv" och skicka iväg. Jag tyckte det var väldigt komiskt och stod och fnissade åt mig själv. Jag slutade fnissa när det kom en biljett för Tanum kommun i min inkorg. Fan liksom. 24spänn åt helvete. Jag ska aldrig bagatelisera att beställa smsbiljett igen. Det är ju rentav ekonomiskt farligt att hålla på så.
 
Jag har förresten lagt ner det där med lägenheten i Fiskebäck. Jag insåg att det var en ouppnåelig dröm. Jag låter någon annan köpa den nu, och så kan jag köpa den av den personen om ett decenium typ. Men jag ska börja spara pengar nu så att jag har någon chans att någon gång köpa lägenhet. Det känns bra.
 
Idag smygfotade Mia mig i gymmet. Jag tänkte att eftersom att jag aldrig lagt upp någon bild som bevis på att jag faktiskt är i det där gymmet och tränar nån gång ibland så tänkte jag att jag kanske faktiskt skulle lägga upp en av de mycket smickrande bilderna. Ni ser ju även fotografen i egen hög person där genom fönsterrutorna.
 
 

Fiskebäck - en fantastisk plats

Idag surfade jag för första gången på typ 1,5 vecka. Och det gjorde mig så lycklig. Jag hade sån fruktansvärd träningsvärk i armarna från gårdagens gymträning att jag vissa gånger inte orkade hålla i bommen utan rättav tappade seglet och ramlade av brädan. Men det spelade faktiskt ingen som helst roll. Jag tänker att dagsformen får avgöra vad man gör med sin tid, och mina trötta armar resulterade i vattenstartsträning. Jag lyckades för första gången ligga mitt ute i vattnet och låta seglet dra mig upp där jag inte bottnar. Det handlar om att känna vinden liksom, veta var man har den och hur den samarbetar med seglet. Och det lyckades jag med! Att det var mer tur än skicklighet flertalet av gångerna, det berättar vi inte för någon. Mina nya vantar funkade också fint, när jag surfat färdigt ville jag inte ta av mig dem för det var som en liten varm pool inuti dem.
 
Jag har förresten en grym träningsperiod nu. Jag känner att jag blir starkare, och därför ska jag försöka satsa på chins igen. Kanske ska klara det till jul eller nåt? Måste se till att jag inte har träningsvärk på antagningsprövningen bara, hade ju varit väldigt ogenomtänkt. Men jag lyckas alltid ha träningsvärk när jag verkligen inte ska ha det. Så det är väl bara att räkna med antar jag.
 
Jag har förresten fått för mig att jag kanske ska köpa lägenhet. Hade varit grymt. Eftersom att jag är en drömare har jag självklart redan hittat mitt drömboende. Var det är beläget? I Fiskebäck såklart. Jag har alltid velat bo nära havet, jag känner mig trygg där. Och ända sen jag flyttade till Göteborg har jag hängt i Fiskebäck och älskat varje stund. När jag satt där och tjurade i min sjöbod i söndags så tjurade jag mest för tjurandets skull. Egentligen så satt jag där och mådde riktigt bra. Det var bara jag, och tystnaden. Och det är så det blir vid havet på hösten, tyst. Fiskebäck är en turistattraktion på sommaren. Det är männsikor och grillar och racerbåtar och fiskegubbar. Men på hösten, så är det grymt. Och på vintern. Och på våren. Och sommaren, jag skulle inte säga att jag har något emot något av de sakerna jag räknade upp. Här kan man se min drömlägenhet: http://bostad.skanska.se/bostader-och-projekt/Goteborg-Fiskeback-Brygga/Bostader-och-priser1/Lagenhet-0514/
Det jobbiga är att den är både ledig och till fast pris. Och med okej avgift. Fan liksom? Det enda problemet är att så mycket pengar får jag aldrig låna från någon bank.
 
Nu ska jag gå och lägga mig så att jag orkar upp och surfa imorn. Jag har planerat en grym onsdag, den ser ut såhär:
8-11 surf
11-19 jobb
19-20 träning
- och sen är det hopp och lek (=mat och sömn).
 
 
Det här är Fiskebäck i februari nåt år. Och det som slog mig nu, är att det är i början av februari där, och det är ingen is. Alltså kunde man surfa i februari det året. Woho!

veckans listor.

Jag har både älskat och hatat den här veckan. Ska vi göra en bra och en dålig lista med veckan? Okej det gör vi. Jag börjar med en dålig för att avsluta med en bra magkänsla liksom.
 
Veckans dåliga lista:
 1. Det har blåst ostlig apdålig vind (=ingen surf)
 2. Det har varit frostnätter (=ont i magen av oro för surfprylarna)
 3. Jag har ätit som en kratta
 4. Min cykel har börjat gnissla
 5. Det har blivit en repa i min Söndermarken-skiva
 6. Mina byxor gick sönder, så jag måste köpa nya
 
Veckans bra lista:
 1. Jag blev fastanställd på heltid på jobbet!
 2. Jag har köttat järnet på gymmet och fått ny motivation
 3. Solen har skinit och gett fantastiskt höstväder
 4. Jag har köpt surfvantar
 5. Therese och jag var och simmade, funderar på crawlkurs
 6. Jag har fått ett par nya dojor och en jacka
Så. Som ni ser. Det bra överväger ganska lätt det dåliga. Förutom det med vinden, det är så surt att jag får ont i magen. Men nu har prognosen till nästa vecka ändrats lite och jag håller hoppet uppe för surf både tisdag och onsdag om allt går som det ska. Vilket det ska.
 
Minns ni när jag skrev att jag skulle börja springa två gånger i veckan? Det var för två veckor sen ungefär. Det gick inge vidare (jag har inte sprungit sen dess). Så nu har jag skaffat en morot för att få tummen ur. För efter surfing och träning är något av det bästa jag vet plockgodis. Så jag har (alldeles nyss och helt ogenomtänkt) bestämt att jag inte får köpa lördagsgodis om jag inte har sprungit tre gånger sen förra lördagen. Detta ska gälla från och med måndag till jul. Och jag ska fan genomföra det. Jag menar, hur svårt är det att klämma in tre löppass i veckan? Och med lördagsgodis som morot blir det ännu enklare. Det ska jag klara. Annars blir jag väldigt sur.
 
Så. Nu är det fredagsfilm med Sebbe som gäller. :)
Har ni tråkigt så hittar ni ett grymt surfklipp här: http://www.youtube.com/watch?v=1WhCGBjuJUs
 
 
 

Planing!

Jag bloggar inte varje dag längre. Jag är nog en periodare vad gäller bloggen. Och allt annat.
 
Den här helgen var gått helt i min smak; mycket vänner, gott att äta, träning och surf. Sakta men säkert går det framåt med surfingen nu. Nästan varje gång jag kör kommer jag på någon liten detalj som löser mina problemområden lite eller finslipar på något. Det är gött. Idag kom jag underfund med hur jag ska luta kroppen för att kunna plana med fötterna i fotstropparna utan att dra seglet bakåt och därigenom få brädan att svänga och alltså stanna = ingen särskilt lång planing. Så det blir mer och mer kontrollerat och det är gött.
 
Nu är mina händer såklart lite mer skinnflådda och det kanske är något jag får vänja mig vid. Borde köpa surfvantar, men det får bli i nästa månads budjet. Jag har köpstop på allt onödigt nu. Bara mat och sånt som gäller.
 
Imorn är det måndag. Jösses vad jag gillar måndagar.
 
Här är lite bilder från tävlingen, och jag är med på sista, det är mina fötter så att säga.
 

tisdagsbestyr

Igår jobbade, gymmade och surfade jag. Och storhandlade och lagade mat. Det var en riktigt rolig dag. Med regnstänk och en sol som skulle gå ner tidigare än jag trodde så var jag inte så pepp på surfingen när jag precis slutat jobbet, men jag åkte ner ändå. Och vilken kväll jag fick! Över hela Göteborg hängde gråa tunga skyar men i Fiskebäck sken solen som om den aldrig slutade i somras. Det var (relativt) varmt och jag började få rutin på helikopterslagen och satte ungefär 70% av försöken. Det negativa med det är väl att jag kommer få storhetsvansinne och inte lyckas alls idag. Men det är det värt!
 
Såhär fint var det minsann!
 
... och såhär fint var köket när jag lagade mat senare på kvällen. Men gott blev det.
 
Nu ska jag ha onsdag: Fixa viktiga grejer, surfa, jobba.

RSS 2.0