såhär i förkylningstider

Om jag blev av med förkylningen så snabbt som jag förväntade mig? Njeh. Den håller hårt i mig. Men det är bara näsan som rinner och huvudet som väger lite. Och när jag cyklar till jobbet märker jag att pulsen inte är som den ska. Så jag biter ihop och kör lugna fina pass i gymmet och ingen konditionsträning och hoppas att helgen ska göra underverk. Tillsammans med min just passerade natt inkluderande sisådär elva timmars sömn. Det är helt sjukt, jag sov verkligen i elva timmar. Jag gick upp en gång under natten och annars sov jag som en klubbad säl. Jag tror jag behövde det. Gick och la mig innan kl 21 igår kväll.
 
Idag har jag varit i Fiskebäck och surfat lite. Jag kunde inte låta bli. Det blåste så himla bra och prognosen framåt ser dyster ut. Så jag ignorerade förkylningen och badade en timme. Men bara en timme, man har ändå ett vuxenansvar tydligen. Det blåste S-SO ungefär 10(15) och det var rejält tryck i det lilla seglet. Jag hade alltså inte så mycket val i vad jag skulle träna på, det blev planing helt enkelt. Det är så himla läskigt när man väl får igång planingen, för det går så snabbt, och jag vet egentligen inte riktigt hur man stannar. Så jag lägger helt enkelt seglet ner. Problemet är bara att då stannar man så plötsligt att även jag ligger ner. I vattnet. BlubbBlubb. Testade några vattenstarter också och det gick desto bättre.
 
Som en uppdatering på den andra fronten i mitt liv just nu så har jag ändrat mina önskemål inom svenska försvarsmakten och vårens GMU. Jag vill verkligen inte flytta från Göteborg nu när jag har det så himla bra här med ett jobb jag inte skulle byta mot något i världen, kollegor och vänner som är fantastiska och träning och vindsurfingen som gör mig så glad. Och därför insåg jag att det är väldigt dumt av mig att planera flytt till Halmstad. Så jag ringde en studievägledare på antagningsmyndigheten och förklarade mitt problem. Vi ändrade i min ansökan och nu har jag bevakningssoldat inom hemvärnet i Göteborg som första val. Det känns som en stor sten föll från mina axlar. För då kan jag jobba kvar på Friskis&Svettis, ha semester i Göteborg med en massa surf och ta det lite mer i min takt. Jag gillar't!
 
Nu ska jag käka ugnspannkaka. Lunch för en kung!
 
Förkyld tjej.

sjukis.

Att jag har ont i halsen är inte helt okej. Och att huvudet är sådär förkylningstung är i princip ännu mindre okej. Jag tog ett vuxet beslut och skippade surf idag. Mest för att resten av träningsveckan inte ska sabbas totalt och för att jag ska kunna ge mig ut på blåsvatten både imorgon och till helgen. För jag förväntar mig att min totala vilodag ska ge mig friskheten tillbaka redan kl 07,00 imorn då jag ska gå upp för att börja dagen. Det är något jag som sagt förväntar mig.
 
Jag har använt min hemmatid till att börja designa mitt andra egna virkmönster. Jag har liksom, gjort mobilfodral till alla som kan tänkas vilja ha det nu. Så jag var tvungen att komma på något nytt. Och såklart en större utmaning. Därför blev det en nalle. Jag har än så länge lyckats få ihop benen både praktiskt och teoretiskt. Jag har alltså både virkat dem och skrivit ner hur jag gjorde, så att jag ska kunna göra en likadan nalle till sen om jag vill. Och kanske dela med mig av mönstret på min andra blogg. Den har visserligen legat i träda i några år nu. Men en vacker dag kanske den vaknar. Om ni vill kika in på den så hittar ni den här http://beckapysslar.blogg.se/
 
Nu ska jag sova middag innan jag ska käka lunch och sticka till jobbet.
Håll en tumme för att halsen skärper till sig.

lördagsfint

Jag vet inte riktigt vad som hände den här veckan. Kroppen behövde nog vila, för än så länge har jag bara hunnit tre träningspass och typ fem surftimmar. Det var inte alls enligt planen. Men ibland blir det så. Nu sitter jag i alla fall och försöker tina upp efter att ha spenderat några timmar i Fiskebäck. Första timmen var det ganska dålig vind, men när jag väl hittade var jag ska vara (där jag för övrigt alltid ska vara numer när det blåser syd, perfekt!) så funkade det fint. Sen dog vinden lite precis när det kom ett gäng surfare till. Skönt att inte vara helt ensam i viken tänkte jag, snackade lite med dem men gick sen in och värmde mig i väntan på mer vind. Och precis när jag tänkte ge upp kände jag hur det började vina som fan och blåste upp något otroligt. Starkare vind än på länge. Så jag tog mig väldigt ograciöst ner i vattnet igen och ramlade runt i någon timme.
 
Alltså, det är konstigt hur lycklig det gör mig. Att gång på gång ramla och känna det kalla vattnet tränga in i våtdräkten. Att halka runt på de hala stenarna. Att känna blodet pulsera så det värker i underarmarna. Känslan när jag faktiskt lyckas med något jag försökt lyckas med kanske femtio gånger. Att bara behöva fokusera.
 
 

svettisdagarna 2012

I helgen var jag tillsammans med föreningen i Stockholm och rockade Svettisdagarna 2012. Ett arrangemang som genomförs varje år för Friskis&Svettis funktionärer från Sveriges alla hörn. I år fick jag chansen att hänga med. ch vilken träningsfest det var! Jag hann totalt med sju träningspass av olika karaktär och jag har fått mycket input inför framtida egen träning. Jag besökte även en workshop i värduppföljning för att ge mig själv ännu mer kött på benen vad gäller det. Mycket nöjd med helgens aktiviteter. Jag delade hotellrum med bästaste Anneli. Att jag skällde ut henne i sömnen är ingenting vi talar högt om. Det är liksom bara sjukt jävla pinsamt.
 
Här är en bild hon har pysslat.

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Regnet slår mjukt mot rutan. Det är inget avreagerande regn. Inget regn som behöver få utlopp för känslor. Det är ett regn som öppnar mitt inre. Som får mig att känna. Som får mig att minnas. Som får mig att utveckla ett behov av bearbetning. Det handlar om att vissa sår inte läker med tiden. Om att vissa minnen fräter som syra i halsen. Ibland känns det som om tiden går för fort. Som om hjulet snurrar och att jag snurrar med utan att egentligen faktiskt ha någon kontroll. Över mitt eget liv. Över mina beslut. Ibland hatar jag min naivitet. Och ibland hatar jag mina minnen. Allt jag har varit med om har skapat den jag är nu, den person som fortfarande utvecklas för att leva ett liv. Men det är inte värt utveckling, om det fräter hål på klippan jag lutar mig emot. Om det rämnar min verklighet så fort det kommer ikapp mig. Jag vet inte om det är saknaden av dig som river i mig, egentligen. Eller om det är känslan av att hela livet som jag kände det rubbades och jag föll ohindrat mot ett kallt stengolv. Och blev liggande. Väldigt länge. Nu står jag upp på mina egna ben. Jag tar mig framåt och uppåt och jag trivs. Mer än någonsin faktiskt. Men det handlar fortfarande om att vissa sår inte läker med tiden. Och därför kommer jag alltid gråta till once upon a december.

 

Sunshine Superstars – Once Upon a December

 


söndagsshoppning

Idag är det söndag. Jag gillar söndagar (och måndagar, och tisdagar osv. jag vet). Idag har jag hunnit springa en morgonrunda, diska, fika och shoppa med Frida och nu har jag ätit dagens andra portion gröt i väntan på träning. Jag shoppade för övrigt friskt idag. Köpte ett par jeans som jag ska ha på ledig tid, så kan jag slita på mina billiga på jobbet. Och så köpte jag en burk vitamintabletter, för jag tycker det känns onödigt att bli sjuk och de brukar hjälpa mig såhär i vintertider. Sen slutade jag självklart shoppingturen på MMsports för att bunkra med ännu mer proteinpulver. Jag tror det är en bra grej. Jag fokuserar på bygg nu, och sen bränner vi den överflödiga vikten om några månader. Det blir grymt. Fatta hur många chins jag kan göra sen när jag bestämmer mig för att tappa vikt.
 
 
 

Min första chinup!

Inför november la jag upp ett träningsprogram som inkluderar många benpas. Igår var första november och på schemat stod det benpass och senare ett chins/magpass. Sagt och gjort. Fan va ben jag körde. Och jag körde stående vadpress. Det har jag inte gjort på säkert ett halvår. Och det känns idag. Så fort jag spänner vaderna får jag kramp. Gött. Och jag ska gå på HIT idag. Många hopp och benböj där. Varför lär jag mig aldrig? Hur många gånger har jag inte sagt att man INTE ska träna ben dagen innan HIT? Anneli påminde mig t o m igår. Men jag är nog inte så genomtänkt alltid. Bara att bita i det sura äpplet.
 
Sen gympass nummer två så klarade jag min första chinup! Helt stört. Det har jag velat klara i ett helt år. nu är det bara att fortsätta, hade varit kul att kunna göra fem. För er som inte vet vad det är för övning, så är det en sån här:
 
 
Och bilden är ärligt stulen från google. Ha en bra fredag!

våtskorsäckelpäckel

Alltså. Är det något jag verkligen inte uppskattar, så är det att vränga mina våtskor. Alltså vända dem från rättvänd till in-och-ut-vänd när de är blöta. För de luktar ungefär så som jag tror att en skunk luktar som inte duschat på månader. Den här enorma stanken överförs sen till mina händer och sitter kvar hela dagen. Och jag måste vränga dem. För gör jag inte det så torkar de inte och då luktar de helt enkelt ännu värre nästa gång.
- ännu ett av mina förbaskat stora problem här i livet.
 
För övrigt gick min antagningprövning för försvarsmakten bra. Så nu sitter jag här och håller en tumme för att jag kommer in. Jag tror inte jag skulle få slutgiltigt besked förrän i december. Så jag kommer ha ont i tummen innan jag får släppa. Det hade varit väldigt spännande.

RSS 2.0