bah; just nu

Jag har hunnit jobba, ha friskvårdstimme, jobba, åka hem, laga en köttfärspaj, dricka en smoothie och nu ska jag iväg och träna igen. Sen ska jag duscha, äta paj, pyssla och se film. Jag har världens grymmaste dag. Punkt.

söndagsuppdateringen 2.0

Jag har varit på stranden idag. Och igår. Det var fint. Idag när jag kom hem så käkade jag lite och gick till gymmet. Sen belönade jag mig med en blåbärhallonbananochkiwismoothie (och en stor plockgodispåse). Och en superdupertjejfilm. Och nu sitter jag här och borde sova (igen). Jag har i alla fall haft en fantastiskt bra helg, och vecka. Nu ser jag fram emot nästa vecka. Jag ska träffa en drös vänner och träna en hög träningspass. Och imorgon ska jag jobba på min förra arbetsplats, bara för att det är kul så bytte vi anläggningar. Det ska bli gött.

Träning under veckan som gått:
Måndag: löpning (minns ej hur långt)
Tisdag: gymträning högreps 3*35, 15min crosstrainer. Kvällsträning - milen i skatås m. David och Jens
Onsdag: vila
Torsdag: gymträning 3*15, 20min crosstrainer
Fredag: löpning 6km
Lördag: vila
Söndag: gymträning högreps 3*35, 15 min crosstrainer

Nu: nattinattiskenet kan bedra.

Nu sitter jag här igen. Alldeles för sent och alldeles för pigg. Jag tänker mycket numera, det gör jag. Och jag fördriver tid utan att egentligen få något gjort. Och det irriterar mig. Det är inget som direkt tillfredställer min person. Jag är fröken ordning och reda och jag tycker inte om när saker samlas på hög. Men det är väl en period antar jag. Jag får väl låta de smutsiga strumporna ligga i hörnet en vecka till och jag får väl skjuta upp disken några dagar till om det ska vara nödvändigt. Och jag får väl äta mackor till middag då om det är det jag vill ha. Det får väl vara så. Tills den dag jag bestämmer mig för att ta mig i kragen och ta tag i mitt liv. Men jag låter livet vila lite först. Få lite andrum och komma tillbaka.

Det gör så ont liksom. Det är inte den känslan jag trodde att jag skulle få om vi skulle bryta upp. Jag trodde att det skulle kännas som jag ofta beskriver i mina texter, som om någon sliter hjärtat ur bröstet och slänger det på marken och trampar på det och spottar på det och går sin väg. Utan att komma tillbaka. Så känns det inte. Det är värre än så. Det är som om personen som med varm hand varsamt höll mitt hjärta närmast sitt eget bestämt sig för att lämna tillbaka det. Trycka in det genom mitt stängda bröst, smeka det försiktigt och sen stänga dörren och gå. Med kinderna fyllda av tårar. Kärlek utan hopp om framtid. Något som rann ut i sanden, utan att det egentligen var meningen, eller något vi alls ville.

Och nu är jag trött på alla som vill ha en förklaring. Att strö salt i såren var och varannan dag är faktiskt inte roligt. Det gör fruktansvärt ont.

söndagsuppdateringen

I helgen var mamma och pappa här och gosade med mig. Vi lagade god mat och gick fina promenader och sommaren kom till Göteborg. De hade även med sig min gamla trogna tjocktv så nu ska det bli titta av i lyan. Jag jobbar på det här med att bo ensam, det blir nog lättare med en tv som kan prata med en. Jag tänkte skriva om min träningsvecka, även om jag fick lite för många vilodagar.

Måndag: gymträning 2*12 innan jobb, löpning hem från jobb
Tisdag: vila
Onsdag: gymträning m. högreps 3*30, 30min cardio
Torsdag: vila
Fredag: HIT (Högintensiv träning)
Lördag: vila
Söndag: gymträning m. Therese 3*12 avslutat m. 32min löpning

Det blir mycket vila när man har helgbesök. Och att jag sovit som en kratta fick mig att ställa in flertalet pass under veckan. Jag ska göra comeback kommande vecka. Återigen försöka få in mer löpning och kanske prova ett crossfitpass. Det ska vara riktig gristräning har jag förstått, och det kan ju vara nåt som lockar en sån som mig. Jag ska ladda upp med sömn, mycket sömn. Och eftersom att solen ska skina imorn när jag har konditionsdag, så tänker jag mig en löprunda innan och en efter jobbet. Får se om jag är lika motiverad imorgon. Risken är ju inte så stor.


trött tjej.

Här ser ni årets tröttaste tjej. Igår var jag så trött att jag till och med struntade i träningen. Helt. Och det händer inte ofta kan jag erkänna. Sen gick jag och la mig hyffsat tidigt efter att ha bakat fuskbröd(mix) och så sov jag i typ 10 timmar. Och ÄNDÅ ser jag ut såhär? Jag menar, vad är grejen? Nu måste jag rycka upp mig. Diskning står på schemat och det brukar ju alltid göra att man blir på gott humör, eller?

Idag har jag stängning, och det ska bli gött. Hoppas jag kommer iväg så jag hinner bygga lite muskler och bränna lite fett innan jag börjar, gymmet får en liksom att kunna tänka på annat.

veckans träning

Nej jag har inte dött. Det händer bara lite mycket i mitt liv för att jag ska hinna ens komma ihåg att uppdatera bloggen. Det här har varit en jävligt bra träningsvecka. Den har sett ut ungefär såhär:
Måndag: gymträning med högreps, 3*30
Tisdag: Vårruset, 4,3km á 20 minuter
Onsdag: gymträning m. Therese, 3*12 och 20 minuter crosstraining
Torsdag: Cirkelfys
Fredag: Vila
Lördag: gymträning med högreps, 3*30 och 15 minuter crosstraining
Söndag: löpning och kanske box

Inför kommande vecka planerar jag nog in aningen mer löpning, ska satsa på tre pass varav ett ska vara en mil långt. Hoppas jag får med mig någon social snubbe på det, så att det blir pratglatt. Det är jobbigt att man inte kan satsa på både gym och löpning. Jag vill göra båda mycket och hela tiden. Men gymmar jag mycket blir jag för tung för löpning och löper jag mycket hinner jag inte gymma tillräckligt för att ge det de resultat jag vill ha. Jobbigt.

Måste för övrigt skryta om att mina vänner kom i mål på fantastiska tider i göteborgsvarvet. Jag är så stolt. Grattis.

Nu ska jag i alla fall svida om för det där löppasset som står planerat på söndagen, nu när jag var så ivrig att skriva om det att jag skrev om det redan innan jag sprungit. Det är fantastiskt löparväder utanför fönstret, solen skiner och det har inte hunnit bli för varmt.

15 kilometer.

Sa jag förresten att jag sprang 15 kilometer för första gången i hela mitt korta liv i helgen? Sista fem kilometrarna hade jag ont i knäna och vaderna och psyket, och sista 3km bet jag helt enkelt bara ihop. Som bara fan. Och jo, det gick. Mycket tack vare Mia som var med och ledde och visade vägen (och pratade utan uppehåll, tack). Sen firade jag det med goda vänner, öl och glass. En stor fet glass. Och så sov jag över hos världens bästa Therese.

Jag måste bara skriva det igen; 15 jävla kilometrar!
Och om tre timmar springer jag vårruset, det är 4,7 och jag ska springa som om jag aldrig gjort annat. Bannemej.

Har jag sagt att jag har världens bästa kollegor?

Om inte så säger jag det nu; Jag har världens bästa kollegor och jag skulle inte byta dom för allt smör i småland.
Här kommer det ett gäng bilder som jag ärligt stulit från Therese, men jag hoppas att hon förlåter mig inom en framtid. Igår partajade vi på Liseberg och det är självklart därifrån bilderna kommer :)


träningsabstinens.

Igår tränade jag för första gången på ungefär 3 veckor. Det var på arbetstid och det var cirkelgym. Roligt och lagom svettigt och det fyllde på min endorfinmätare lite grann, men halsontet som infann sig sen på kvällen tryckte ner mätaren i botten igen. Jag kan bli så arg på kroppen ibland, låt mig vara frisk. Nu mår jag som en kratta och det finns ingenting som något annat än träning kan göra åt det. Så det är väl bara att vänta antar jag. Tills imorn, för då ska jag springa 1,5mil med mina kollegor, halsont eller inte. Sådetså.


RSS 2.0