laddar inför fotrally 2012!

 
Imorgon bär det bannemej av! kl 15,30 tar vi husvagnen och styr mot Södertälje för övernattning och senare på torsdag vila inför starten som går kl 21,00 på torsdagskvällen. Jag måste dock göra planerat bryt efter ca 16timmar då jag måste hinna med ett gäng bussar för vidare transport mot Italien. Jag klagar inte. Jag är väldigt nöjd om jag klarar 16 timmar liksom. Börjar bli nervös, TÄNK OM JAG GLÖMMER NÅGOT? Som om jag inte skulle glömma något. Jag glömmer alltid det viktigaste även om jag är fröken planera. Bänka er med popcorn på www.fotrally.se kl 21,00 på torsdag alltså, man kommer kunna följa oss med foton, inlägg och någon webcamera tror jag. Hela natten! Bättre än fotboll - helt klart.
 
Men jag är pepp! Imorgon ska jag tillverka egna bars att ha med i väskan, även baka mellanmålsmuffins att mumsa på när benen säger nej.
 
Sen åker jag som sagt vidare mot Italien, så blogga gör jag inte förrän om en vecka eller två. Då ska jag berätta allt om Grekland och Italien som är värt att veta.

Götelaborg

Det är väl kanske nu jag borde lägga upp tiotusenbilder och skriva om hur fantastiskt jag har haft det. Men tji fick ni. Det gör jag en annan dag. Men jag kan medge att jag hade det fantastiskt, och att Göteborg känns som en stor och grå och ful vattenfuckingpöl i jämförelse. Och det var nog ändå det bästa sättet man kan starta sitt livs första riktiga semester på.
 

Tilos, äntligen!

Jag tänkte skriva ett långt inlägg idag, men jag varken hinner eller orkar. Imorgon styr jag och Johanna mot Grekland och närmre bestämt ön Tilos. Väderprognosen jag hittade spår 26grader och strålande sol. Jag packar INGA långbyxor och tänker njuta till tusen. Nu ska här vilas och värmas och solas. Jag längtar.

Idag har jag köpt en cykel som jag tänker berätta mer om en annan dag, den är i alla fall väldigt fin. Jag har även frostat av frysen och tagit lärdomen att du inte bör frosta av frysen dagen innan du åker på semester, det kan lätt göra dig aningen stressad då det verkligen tar mycket längre tid än man tror. Jag har via denna händelse fått extra vuxenpoäng. Det fick jag även när jag gick in på telenor och startade ett eget mobilt bredband med världens bästa deal. Sen cashade jag in dagens sista vuxenpoäng när jag ringde och bokade en taxi för första gången i mitt liv(minns inte ens om jag någonsin åkt taxi innan?).

Dagens vuxenpoäng är alltså:

- köpt cykel (1p)
- försäkrat cykeln (2p)
- frostat av frysen och tagit lärdom av det (2p)
- startat eget bredband (1p)
- bokat en taxi (1p)Tilos känns som en ö för mig och Johanna. Lugnt och skönt.
Vi ses om en vecka!

-

Jag har för lite tid. Jag hinner typ ingenting. Mer än att göra av med pengar, det kräver tydligen typ ingen tid alls.

13 skäl varför

Jag har hamnat i en bokperiod. På fyra veckor har jag läst säkert fyra böcker. Det kanske är för att det är ljusare nu, jag är piggare och orkar ligga och läsa på kvällarna. Och mornarna. Och rasterna. Jag har en period alltså. Just nu läser jag en bok som jag kom över för en tia i nån bokaffär i Majorna. Den heter 13 skäl varför och den är så himla svår att släppa. Jag vill veta hur den slutar och jag vill veta nu. Jag fällde till och med en tår igår kväll när jag läste. Man blir så påverkad av alla känslor som är inbakade i texten. Jössös.

Bilden är självklart stulen från nätet.


Mellanmålsmuffins

Jag har precis bakat mellanmålsmuffins som blev grymma. Inte godast i världen, behöver lite mer övning. Men de blev ändå väldigt goda. Receptet har jag fått från en dietist, men jag tyckte det var tråkigt och jag tycker inte om aprikoser/russin i muffins så jag gjorde om lite och gjorde det till chokladhavremuffins istället. Så receptet jag delar med mig av är mitt eget hemmasnickrade med grund i det andra.

Såhär gör du:
ca 12 stycken

3 dl havregryn
1 ½ dl grahamsmjöl
1 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4½ msk kakao
3 ägg
1 ½ dl flytande honung
1 dl rapsolja
2 dl yoghurt

Blanda havregryn, mjöl, bakpulver och kakao. Vispa upp äggen och tillsätt honung, olja
och yoghurt under försiktig omrörning. Rör ihop äggsmeten och havreblandningen och skeda upp i muffinsformar. Grädda i 225 grader i ca 15 minuter. Ät som mellanmål tillsammans med en banan eller nåt. Och frys gärna in dem för att kunna ha under längre tid. Gissar även att de smakar som nybakt när man micrar dem, och det är ju inte fel?


gårdagens träning.

Det enda som var bra med gårdagens träning var att det blev av. Fy bubblan så dåligt det gick. Jag kände mig svag i precis alla muskler och jag ville liksom inte göra någonting. Det slutade med lite mag- och ryggövningar och sen fick det vara nog. En värdelös timme. Men knäna känns bättre idag och det har nog att göra med att de fick värma upp sig igår. Så idag när jag har konditionsdag(och varken kan springa, crosstraina, spinna eller jympa pga knäna) ska jag gå till jobbet. Och det ska mina knän verkligen TYCKA OM. Annars blir jag bitter.

Var precis och skulle hämta ut euro på banken inför semestertrippen som börjar på söndag. Tror ni inte att euro är det enda de har slut på? Bästa Jollehanna får hämta åt oss båda i eftermiddag när jag jobbar. Bra ändå.

Nu ska jag baka mellanmålsmuffins, det låter fantastiskt gott!

måndagsmänniska

Uppdatering: Jag har fortfarande ont, men idag ska jag köra chinspass efter jobbet.

Den senaste månaden har jag läst tre eller fyra böcker. Och nu är jag inne på en ny. Jag har liksom kommit in i en läsperiod. Man har ju såna. Det som är bra är att det inspirerar mig att skriva. Jag brukar alltid skriva nåt på sommarn, när nätterna blir långa och ensamheten stor skapas de bästa texterna. Det ska vara tyst när jag skriver på riktigt. Då är det bäst på natten. Hoppas jag får en idé snart.

Jag ska snart bege mig till jobbet. Det pirrar lite i magen. Jag älskar måndagar och måndagsjobb. Och måndagsträning. Och måndagsmänniskor. Jag trivs väldigt bra med måndagar. Jag är en måndagsmänniska.långpromenad, minst sagt.

Jag måste ju bara berätta hur fruktansvärt jäkla ont jag har i min kropp just nu. Varför? Jo för jag gick nätta 5 mil och totalt 10timmar i sträck igår. Om det var hälsosamt? Det vetifan, men kul var det! Första två milen var liksom ingen egentlig match mer än att det tog lång tid. Vi snittade 5km/timmen och det tog alltså fyra timmar att komma de där första milen. De två första milen var alltså ganska enkla. De två sista däremot, usch. Då hade jag ONT. Men det gick, och jag tror nog att jag skulle kunna gå två mil till om jag bara bitit ihop. Det får jag göra på fotrally, för där bryter jag inte förrän jag känner mig döende för varje steg. Tänk hur grymt att kunna säga att man gått oavbrutet i ett dygn? Det hade varit status. Eller nåt.

Men åter till första meningen. Jag har ont. Idag har jag haft ont i höfterna när jag reser mig, knävecksmusklerna när jag går och rumpmusklerna när jag sätter mig ner. Men jag är stolt. Och jag har inte så ont att jag blir avskräckt, jag tänker mer att såhär ont kan jag ha, och ondare, utan att jag lider egentligen. Det jag lider av nu är att jag inte kunde träna idag. Jag åkte tåg istället. Men även det var trevligt.

Jag har bitit mig i kinden, så att det har blivit ett lite svullet sår. Det där såret är dumt, för det gör att kinden är i vägen när jag äter. Och att den är i vägen när jag äter gör att jag biter i det igen. Och hur ont det gör går liksom inte att beskriva. Det gör nästan ondare än i knävecksmusklerna när jag går, men bara nästan.

Så nu har jag gnällt. Här har ni en LÅNGpromenadsbild.


födelsedagsbrev

Jag satt just och tittade igenom en sån där låda från det förflutna. En låda där man sparar brev, texter, bilder och saker som man inte kan slänga för att det har ett stort sentimentalt värde. Ett materiellt ting som verkligen betyder något. Jag hittade ett födelsedagsbrev som jag inte kunde låta bli att läsa och jag skrattade för  mig själv när jag läste sista stycket. Och jag tänker citera det här i bloggen, bara för att det verkligen är skrivet från hjärtat.

"Jag kunde fått en ängel, eller en stor kaka. Jag kunde fått alla pengar i världen, eller pizza i resten av mitt liv. Men jag fick något mycket bättre. Jag fick dig.."


Jag uppskattar att jag räknas lite högre än en stor kaka. Och jag uppskattar ännu mer att du fortfarande finns vid min sida. Jag fick födelsedagsbrevet när jag fyllde 17, och jag tänker lägga tillbaka det i lådan för att kunna glömma bort det igen.

Här är vi ungefär 17.
2007 var ett fantastiskt år.


Det går bra nu!

Idag blev jag instruerad av en kompis i gymmet. Jag har nämligen tänkt att jag ska lära mig chins. En riktigt tung övning som man verkligen måste träna upp sig för att klara av då du kör med din kroppsvikt och arbetar i ytterlägen. Hon visade mig övningar jag ska göra och ett sätt att träna för att träna upp kroppen att klara det. Hon sa att man kan träna själva latsmuskulaturen i maskin, men då lär du dig inte att göra hela chinsövningen eftersom att du mest tränar ryggen i maskinen och när du ska göra chins måste du spänna hela kroppen och inte enbart ryggen. Jag kände mig som ett hopplöst fall. Men jag är stolt att när hon sa till mig att göra 10 armhävningar så klarade jag allihop på tårna utan att dö. Det hade jag inte klarat i typ februari. Så nu jävlar. Nu ska jag träna chins. Och jag ska löpa. Och gymma. Och inte äta så himla mycket skräp som jag ätit det senaste, skärpning på alla nivåer.

Jag kan även stolt berätta att jag sprang blodomloppet á 10km i måndags och slog förra årets tid. Jag spurtade in i mål på 47,18 och hoppade högt av lycka. Så jäkla nöjd. Nästa år, då ska jag komma in på 45 blankt. För att klara det måste jag nog träna en del löpning dock. Men inte mig emot, löpning ger bästa förbränningen och allaroundträningen och tillsammans med gymmet gör det mig brutalt lycklig. Inget jag tackar nej till.

Att jag bokat en resa till Grekland med en god vän är inte heller något jag gråter över.
Det går bra nu.

spontanlördag

Med mina nya lila vänner ska jag hoppa högt, springa långt och lyfta tungt. Jag tänker mig att mina första Nike Free ska ta mig till nya höjder inom träningen. De borde göra det till det priset, hujedamej, dumt spontaninköp. Nu får jag leva på havregrynsgröt frukost, lunch och middag resten av månaden. Hoppas det är värt det?

 

 

 


fredagskväll.

Som en uppdatering från föregående inlägg så sitter jag här med en godispåse. Och som fortsättning på oturen så missade jag bussen på grund av att jag skulle köpa det där förbaskade godiset så jag fick gå hem. 4,5km i converse. Jag är glad att det var kallt. Hade det varit varmt och därmed svettigt hade jag kommit hem med skoskav. Men jag skrattar mig lycklig. Och jag är nöjd med mig själv som faktiskt inte är sugen efter halva påsen och därför ska ställa in den i skåpet nu.

Snart ska jag sova. Som en liten gris.

deppigt.

Jag har blivit helt tokig i smoothies. Jag gör minst en om dagen. Och det allra bästa är att det är nyttigt som bara den men smakar godis. Idag hände dock något fruktansvärt. Jag skulle göra min mellanmålssmoothie alldeles nyss, vad händer? Jo. Min mixer går sönder. Den lilla knappen man vrider på för att få den att starta bara ramlar i bitar under tiden som den brummar på högsta effekt. JÄTTELÄSKIGT! I panik tar jag i med alla mina adrenalinkrafter för att få ur sladden, som satt väldigt hårt. Och den stannar. Tur i oturen var att smoothin hann mixas färdigt. Men nu står jag här med en trasig mixer och en 2årsgaranti på ett ställe i söderåkra. SÖDERÅKRA. Vet ni hur jävla långt borta det är? Det är på andra sidan Sverige. En annan del av universum. Hur ska jag överleva helgen utan att köpa godis om jag inte får mina smoothies?


RSS 2.0