underrättelsesoldat?

Det blåste precis lagom för att lära sig och sen öva på nya tricks och svängar med brädan. Så det gjorde vi. Jag lärde mig att svänga 360 och sen avsluta den lite snitsigt och det tror jag han kallade diablo. Jag både lyckades och misslyckades men jag känner att jag börjar lära känna brädan nu, det handlar om att lägga fler timmar på vattnet tror jag. Och det blir ju bättre sen, när jag väl skaffat en egen bräda med ett eget segel. Det hoppas jag sker inom någon månad eller sådär.
 
För att berätta om något annat än surfing och gym så ringde det en man från hemvärnet i Göteborg till mig häromdagen eftersom att jag lämnat intresseanmälan till dem typ. Han undrade om jag fortfarande var intresserad osv. och sen sa han att han skulle återkomma. Nu fick jag ett mail från en annan man i ett visst kompani som upplyste mig om att de behöver underrättelsesoldater och undrade om jag var intresserad. Eftersom att jag inte riktigt lärt mig soldatiska fick jag googla och visst vill jag bli underrättelsesoldat. Så nu väntar jag på svar för att se vilka utbildningar som är aktuella. Grymt.
 
Nu ska jag sova, för jag har fyllt min dag imorgon med alldeles för mycket saker. Den är planerad från det att jag stiger upp tills jag går och lägger mig. Men jag gillar't!

suuuuuuuuuuuuurf.

Yes. Det blir surf imorn. Våtdräkten är packad, så pepp!
Och det verkar bli lagom vind för att jag ska lyckas lära mig något, gött. Inga 17m/s liksom.

kesella?

Idag hade jag en fantastisk öppning på jobbet. Först så käkade jag frukost på balkongen och såg solen gå upp bakom husen och sen cyklade jag iväg. En morgonfika med bossen och sen hårt jobb innan jag tog en kort friskvårdstimme och rast. Hann både träna ben och mage och sen köra 5km löpning. Grymt nöjd. Har inte bestämt om det blir träning ikväll eller inte, kanske utmanar löpspåret en snabbis om jag får abstinens, shit happens liksom.
 
Funderar på att hugga surfkurs imorn. Jävligt sugen. Det kostar ju en del, men det är lätt värt det. När jag tog beslutet att gå första kursen är nog ett av de bättre beslut jag tagit so far i mitt liv. Jag ångrar det inte en sekund, även om plånboken gråter pingisbollsstora tårar efteråt. Jag tänker lägga det av lönen som inte behövs till mat på det, för det är jag värd.
 
För övrigt, så ska jag laga mat snart. Undra om man kan ha kesella i köttfärssås? Istället för crème fraise liksom? Jag orkar nämligen inte gå och handla typ. Jag känner för att bara vara hemma och slappa ikväll. Hela kvällen. Jag tror jag provar att göra köttfärssås med kesella, jag menar, vad kan hända? 
- insåg just att jag inte har någon lök. Fan.
 

Välkommen Sebbe!

 
Tillåt mig presentera Sebastian, Sebbe, Berggren. Sen i fredags bor han hos mig. Han hyr det lilla sovrummet för han ska studera i denna fantastiska stad. Jag tänkte be er vara snälla mot honom, då han kommer dyka upp i bloggen lite då och då framöver. Om han fortsätter vara grym vill säga, jag har inga ogrymma personer i min blogg.
 
Förra veckan var härlig. Jag fick bra träning, surf och gött häng. Den här veckan kommer bli ännu bättre. Med soligt väder, stundande inflyttningsfest i stugan och jubileumsfest på jobbet så kan det inte bli dåligt. Jag tänker försöka klämma in lite surfing, gym och löpning.
 
Förresten, så har jag skaffat en iphone, och mitt liv tycks plötsligt mycket lättare.
Måndag idag, YES!

joråsaatte.

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/551008_10151066460777670_1500757388_n.jpg
 
Off to the gym.

happytime

Om det blåste 6m/s och regnade? Neheddu. Det blåste typ 14-16m/s och solen sken. När jag kom dit undrade han om jag trodde det var värt liksom, om vi skulle köra eller inte. Jag tittade på havet som såg riktigt läskigt och svart och argt ut och tänkte att, vaffan, vi kör. Så det gjorde vi. Vi riggade brädor och ålade in oss i våtdräkterna. Sen var det bara att attackera havet. Jo, lättare sagt än gjort. Jag kände mig som ett blötdjur. Men skam den som ger sig. jag lyckades slå två gånger och jag planade iväg flera hundra meter säkert tio gånger. Att jag fick simma tillbaka ungefär alla gånger är ingenting vi talar högt om. Men vi talar däremot högt om att jag lyckades åka tillbaka typ två gånger. Jag fick även instruktion i hur man startar från vattnet och alltså slipper dra upp seglet ur vattnet, vilket är väldigt tungt när det blåser mycket, och det klarade jag kanske fem gånger av trettio eller något. Så jag menar, det går framåt. Om än sakta. Men det gäller väl att vara trägen även här, antar jag. Jag hade i alla fall så roligt att jag glömde bort tiden och plötsligt var jag väldigt sen i mitt tidsschema och kom för sent till jobbet och fick käka en burk makrill i tomatsås till lunch. Det ska aldrig hända igen, jag måste skaffa en klocka som tål vatten. Men när jag väl kom till jobbet så hade vi lika kul som vanligt, att man kan älska sitt jobb så mycket.
 
Jag har alltså haft en grym surfdag och jobbdag. Och nu ska jag snart krypa ner i min säng igen. Vi ska ha utbildningsdag på jobbet imorn, brandsläckning och grejer. Ska bli roligt. Alltså, jag känner mig ganska lycklig just nu. Det tuggar på och smakar gott. Den här veckan har jag fått både inneboende, löneförhöjning, skratt, bra träningspass, solbränna och surfing. Kan man verkligen begära mer?
 

pengabestyr

Jag hade öppning på jobbet idag så har redan slutat och nu är jag mitt uppe i flyttning av möbler och tvättning av... tvätt? Jag måste flytta alla mina möbler(och saker) från pysselrummet till sovrummet för hädanefter ska det vara Sebbes och Beckas rum istället för pysselrummet och sovrummet för hejsanhoppsan så har jag skaffat mig en inneboende. Jag tror det blir kul, och jag som är så sällskapssjuk jämt, hoppas han är det också. Jag försöker klara det här med att flytta allting själv, det är lite bökigt men nu har jag i alla fall flyttat hyllan, som är den största möbeln, och skrivbordet. Och visst tog det lite tid och bök, men bra blev det.
 
Bokade just in mig på surflektion imorgon på morgonen. Det ska blåsa typ 6m/s och regna. Och vara typ 14 grader. Jag längtar som fan. Jag måste sätta den där helikoptersvängen igen, jag bara måste.
 
Jag har tänkt lite på det där med hur mycket pengar man lägger på aktiviteter. Jag är nog lite periodare, men jag gillar att prova nya saker, och sen fastnar jag för vissa. Förra hösten började jag träna med pt och la ungefär 7000kr på det. Och sen har jag fortsatt med gym och jag tycker fortfarande det är lika kul. Men jag har en massa tid över känns det som, och nu när jag provade vindsurfingen och fastnade totalt så känns det som en bra sak att lägga pengar på. Än så länge(med lektionen imorgon) har jag bränt ungefär 1800kr. Och jag tycker att det är billigt. En annan skulle nog säga dyrt, men det ger mig mycket liksom. Jag är verkligen jätteglad i flera dagar efteråt.
 
Så, nu måste jag fortsätta flytta saker. Jag ska ju hinna byta tvätt och gå på jympa också.
 
Peace.

grymmåndag.

Alltså, måndagar är nog bland det bästa jag vet. Idag har varit en grym dag. Jag började med en grymt bra och mysig morgon. Sen var jobbet grymt, min löprunda på rasten grym, min mat grym, jobbkvällen grym, styrketräningen på kvällen grym och soffbyggararbetet hos en vän grymt. Sen att jag cyklade hem och kände frihetskänslan att inte vara låst av kollektivtrafiken gjorde inte dagen mindre grym. Jag har alltså haft en grym dag. En grym måndag. Grymt grymt (sa grisen). Och ja, jag syftar på grymt i positiv bemärkelse.
 
Nu måste jag sova, jag har öppning imorgon och ska alltså upp ungefär 05,30. Blöh.

helikoptersvängen

Skrev jag att surfingen i torsdags gick så jävla bra? Visst ramlade vi i typ tusen gånger och fick simma tillbaka ett par gånger, men överlag så gick det så mycket bättre än förra gången. Jag lyckades kryssa mig fram och tillbaka även utan Eriks hjälp och jag klarade av att slå (svänga) själv utan instruktion flera gånger och nu känner jag att jag i alla fall har kläm på teorin där, praktiken går väl sådär men det jobbar vi på. Sen lärde han oss en ny sväng sista timmen. Jag ramlade säkert 50 gånger innan jag satte den första gången och när jag gjorde det så blev jag så glad att jag ramlade då också. Sen ramlade jag nog 20-30 gånger till innan jag satte den igen men då satte jag den tre gånger på raken och då var jag nöjd och kunde gå upp ur vattnet. Den nya svängen heter helikoptersväng och ser ut ungefär såhär(när man lyckas vill säga):
http://www.youtube.com/watch?v=UfHg8agBO6U&feature=fvwrel
 
 
Åh. Det här är så himla kul.
 

skitsöndag.

Okej, nu är jag trött på den här jävla söndagen. Först går min mail i princip sönder och går inte att logga in på, detta är för övrigt fortfarande inte löst, och nu gick min garderob i baklås eller något annat skumt så den går inte att öppna. Iochmed detta så är alla, ALLA, mina kläder inlåsta. För jag har precis tvättat och hade just lagt in de rena kläderna snyggt och fint på hyllorna, och vad är tacken? De låser mig ute. Så irriterande. Det gör mig så trött att jag inte ens vet var jag ska börja för att lösa problemet. Jag menar, vad gör man med en dörr som har en nyckel som helt enkelt inte vill snurra åt det håll den behöver snurra för att låsa upp dörren?
 
Det är i såna här lägen jag inte uppskattar att bo själv. Tänk om jag ändå kunde fått dela problemet med någon, att någon annans kläder också hade varit inlåsta. Jag vill inte ro den här båten själv.
 
Och jo, bilden är ärligt stulen från internet. Någon hade tydligen fotat mig när jag insåg mina problem.

onsdagsmorgon.

 
 
Nu sitter jag här och myser. Om tio minuter kommer Jens och möter upp mig så vi kan cykla till Fiskebäck. Det pirrar lite i magen. Det blåser lite för lite enligt mig, jag tror jag kommer ramla av ren obalans. Men som tur är får man inte bara en chans, det är bara att hoppa upp på brädan igen. Wish me good luck.

dagens träning!

Jag är så nöjd med dagens träning att jag tänker berätta om den (för omväxlings skull?). Jag har fortfarande en sån djurisk träningsvärk i benen efter måndagens(!) pass vilket gjorde att jag inte kände för cirkelfyspass, vilket var planen från början. Så jag struntade i det. Jag började dagens fysiska aktivitet med att cykla till jobbet sådär lagom mysigt och sakta klockan 6 på morgonen. Sen tog jag en löprunda på lunchrasten, ca 30 minuter. Jag hann både springa vilse i Majorna/Högsbo och sen hitta rätt igen. Tror jag knep ungefär 5km. När jag slutade jobba kom Johanna och hämtade upp mig för cykelfärd till centrum där vi besökte kulturkalasets internationella matmarknad utan att unna oss så mycket som en florsockersmula. Sen gick vi till träningsanläggningen på Västra Hamngatan där Johanna skulle hugga det där cirkelfyspasset samtidigt som jag besökte gymmet. Jag körde trisetpass för axlar, bröst och triceps. Axlarna var precis lika trötta och svaga som vanligt, men annars var det grymt. Sen körde jag 25min cardio på crosstrainern under tiden jag väntade på att Johannas pass skulle sluta. Och sen cyklade vi hem.
 
Fattar ni att jag bokstavligen slevade i mig korvstroganoff när jag kom hem eller? Så stört hungrig. Det är sjukt dyrt i matväg att träna mycket. Jag har aldrig ätit såhär mycket i hela mitt liv. Och jag försöker äta bra mat, och den kostar litelite mer än sämre mat. Skitdumt.
 
Nu ska jag krypa ner i min säng och hoppas att natten går fort, för imorn på morgonen ska jag inviga våtdräkten förhoppningsvis ovanpå brädan och inte allt för mycket i vattnet. Jag ska ge mig fan på det helt enkelt.
 
 

Den har kommit!!

 
.... och den passade!

Det klirrar i vuxenkassan.

Jag chashade just in en fet vuxenpoäng när jag för andra gången ringde till Grefab angående sjöbod. Och nu är den vår. Det är så grymt att jag vill skrika högt och hoppa ännu högre. Nu är det bara den lilla lilla detaljen med surfbrädorna som fattas, men innan dess ska jag fixa en grill. Tänk att ha en sjöbod med en grill och några brassestolar i liksom? Stört bra.
 
Den här måndagen kommer bli fantastisk. Det känns i hela kroppen. Första jobbdagen efter andra semestern och jag längtar. Idag jobbar dreamteam och det ska bli så skönt att vara vi tre igen, även om sommarn varit rolig så är det skönt med rutiner. Sen gymmar jag ben och mage efter jobbet, tungt men grymt.

Veckans träning v.32

Idag tog vi en tur till Ikea, och nu har jag äntligen ben på min säng. Jag längtar tills jag ska gå och lägga mig!
Nu kör vi en veckans träning, för som bekant är det ju söndag idag.
 
Måndag: Triset - rygg, mage, biceps; jympa m. Nina S tsm. med Mia och Malin
Tisdag: vila; 2h surfing
Onsdag: Triset - ben, mage m. Jens
Torsdag: Triset - axlar, bröst, triceps; 5,5km löpband á 35min
Fredag: Cardio - löpning i ruddalen, 7km á 39min
Lördag: Cardio - löpning i Ruddalen, 3km innan kroppen sa nej, gick hem.
Söndag: Triset - rygg, mage, biceps
 
Jag hoppashoppas min våtdräkt kommer imorgon. Om den gör det och den passar, då lovar jag en tight bild ska ni veta. Nu laddar jag inför jobb- och träningsvecka. Eftersom att det är kulturvecka blir det även några konserter och min minikusin kommer hit till helgen så vi ska gå på Liseberg.

Liseberg!

 
Alltså, jag har haft så jävla kul. Imorn drar vi vidare på Turnén, ni hittar oss på Ikea.

slösarn.

Idag unnade jag mig ett linne för halva reapriset. Det gick på 74,50kr. Jag hade lite ångest efter, för det var liksom mina matpengar. Så då gick jag hem och beställde en våtdräkt för 1095kr. Nu är jag glad igen. Hur jag får ihop det vet jag inte, men det funkade. Idag har jag förutom det hunnit tvätta, hänga på stranden med fina frallan, cykla en massa, träna i grymmaste gymmet och äta pannkakor. Och digestivekex, men det är hemligt.
 
Här är min snygga våtdräkt! Nu hoppas jag bara att dyrgripen passar också, jobbigt att köpa ett så konstigt plagg som man aldrig köpt innan. Vet ju inte alls vad man ska ha för storlek, men jag bestämde mig för att lita på storleksguiden. Hoppashoppas.
 
 

grymt bra.

Andra vindsurfingen i mitt liv idag. Och det var så grymt. Jag har verkligen hittat min grej. Vi låg i vattnet konstant i två timmar(förutom de gånger vi faktiskt stod på brädan och åkte som fan framåt) och jag älskade varje minut. Tiden gick alldeles för fort. Till slut satte jag det några gånger, och jag var mycket bättre på att ramla av idag än sist, jag kom ihåg att hålla i seglet, vilket gjorde att jag inte fick det i huvudet mer än en gång. Brädan lyckades jag dock få i huvudet typ tre gånger, men det är smällar man får ta tror jag. Om man ska bli grym. Det blåste mellan 12-14m/s och instruktören sa att även de erfarna hade det jobbigt i den vinden, så han tyckte vi gjorde det bra liksom för att vara andra gången. Sa att det nog var tur att vi hänger på gymmet en del ändå, annars hade vi inte orkat så länge.
 
Jag är biten. Och det är så dumt, för jag har verkligen inte råd att hålla på med den här sporten, men jag får väl dra ner på något annat. Typ kanelknäcke kanske? Om jag struntar i att köpa kanelknäcke i 3 månader så har jag råd med ett par surfskor. Men om jag inte äter kanelknäcke så måste jag ju få i mig de kallorierna på annat håll, så då måste jag köpa nåt annat.
 
När jag kom hem åt jag spontanmiddag, ni vet, mantagervadmanhavermat. Gott.
 

tisdag.

Jag har vilodag idag. Det är inte uppskattat.
 

Att ge, vad jag har att ge.

 
Sådär. Nu har jag beställt ansökningsblanketter för GMU, Grundläggande Militär Utbildning. Andra gången jag söker, hoppas jag kommer längre i rekryteringen den här gången. Nu när jag faktiskt vet vad jag vill.

Veckans träning v.31

Okej, söndag igen, så nu kör vi en veckans träning:
 
Måndag: Triset - ben, mage; 15min löpband
Tisdag: Triset - axlar, bröst, triceps; 5km löpband á 30min
Onsdag: Cardio - 45min crosstrainer m. Malin
Torsdag: Triset - rygg, mage, biceps
Fredag: Triset - ben, mage; 45min crosstrainer m. Malin
Lördag: Cardio - löpning i Ruddalen, 45min
Söndag: Triset - axlar, bröst, triceps; 20min crosstrainer m. Malin
 
Slutsats; min kropp vill nog ha en vilodag snart. Vi tar den på tisdag, för morgondagens träning är redan planerad både vad gäller övningar och sällskap, så den ruckar vi inte på i första taget. Slutsats nummer två är att jag tänker fortsätta tvinga Malin att köra cardio med mig för då blir det av. Och slutsats tre är att jag måste springa mer.
 
- och jag borde äta mindre godis på helgen, men jag trampade lite snett nu. Igen. Ny vecka imorgon, nya tag.

lördagslöpning

Sitter här och peppar med Winnerbäck. Ska snart ut på lördagslöpning innan jag ska vidare mot jobbet. Äntligen ser vädret löpvänligt ut när jag planerat att ge mig ut i spåren. Tänkte ta en 45minutersrunda i Ruddalen bland backar och barr. Det är SÅ jobbigt att springa i backar, men lätt värt det. För som vi alla vet, så handlar det om att den vinner som är trägen, den förlorar som ger upp. (det är också därför jag kommer bli bäst i världen på vindsurfing, eller nåt).
 
 

friday I'm in love.

Jag har haft en grym dag och kväll.
Och just just nu går jag på moln, så jag tänkte lägga mig ner på dem och sova gott. Numeddetsamma. (att jag har renbäddat i sängen gör mig absolut ingenting)

leeeeedig!

Idag är jag ledig och det har regnat på förmiddagen, men nu skiner solen(och jag är badsugen, såklart). Jag har hunnit tvätta, laga mat och tagit 1h powerwalk. Nu kommer malin snart och hämtar mig, vi ska kötta gymmet, sen plåga våra cardiohjärtan en stund och efter det tar vi vårt pick och pack och Rebecca och traskar hem till försnämnde för en kväll med tacos och tjejfilm. Och antagligen en hel del tjöt om ingenting och om allting.
 
De håller på och tvättar fasaden på huset jag bor i. Det är gött, för det fräshar upp en hel del. Men så hade de lagt en lapp i brevlådan där de uppmanar oss att ha fönstrena stängda och ta bort ömtåliga saker från balkongen. Jag tänkte att jag inte hade något ömtåligt på balkongen, så jag stängde bara fönstret. Så kom då de där snubbarna och tvättade. Och nu när jag tittade till på balkongen var ALLT blött och smutsigt. Med ömtåligt tänker jag typ glasgrejer. Deppigt. Så jag fick skura och gnugga på alla kuddar och blommor och på golvet och väggarna. Nu är det ganska fint igen. Men jag väntar med att ställa tillbaka grejerna tills de är helt klara. Nu står alltså balkongmöblerna där det borde stå ett köksbord. Blev ganska mysigt faktiskt, kanske ska ha det så?
 

RSS 2.0