sunshine

Hörde jag lördag, jobb och förkyld i samma mening? Fuck.

Bakabakalitenkaka!

Ja, stora blev de i alla fall inte, mitt livs första hembakade semlor. Men goda, det varom! Lät dem nog vara lite väl länge i ugnen dock, men det är sånt som händer och så vidare. Huvudsaken är att jag gjorde slag i saken och vågade. Inga slår mammas dock.


<3

Godmorgon alla tjocka och smala, långa och korta, håriga och rakade, singlar och partners, homos och heteros, troende och ateister, hungriga och mätta etc. Jag vill ge er en alla-hjärtans-dag-puss. Och kom nu inte och säg att det är ett påhitt av butiksägare för att tjäna cash osv, för det vet jag också. Idag drömmer jag mig tillbaka när man klippte hjärtankort som var som ett halvt hjärta och när man öppnade det så blev det ett helt och så stod det något i. Jag drömmer mig tillbaka till när jag gick i trean och delade pojkvän med min bästa kompis och instängda på tjejernas toa för att ingen skulle se, gav han oss oss varsin glassbägare prydd med en röd rosett och fylld av gélehjärtan. Jag drömmer mig tillbaka till ettan i gymnasiet när jag satt med tre väldigt goda vänner på ett fik, åt vaniljhjärtan, drack cola och skrattade för att senare avsluta det hela med bio.

På grund av sånna minnen, ger jag er en alla-hjärtans-dag-puss, varken mer eller mindre, i min mest ofräscha utstyrsel.


Jag såg precis det röda på min kind, måste verkligen kollas upp vad det är för något skumt.


Dag 20 – Den här månaden

Jag tänker skriva om en väldigt bra månad i mitt liv, jag tänker skriva om januari 2011. Januari 2011 har gett mig mycket och jag tror inte i mina vildaste drömmar att månaden kunde blivit bättre. Självklart hade det verkligen varit en dröm om jag spenderat hela månaden stillasittandes på någon söderhavsö med en paraplydrink i näven. Kanske lärt mig surfa och dansat kring lägereldar om kvällarna. Men nu är ju det dessvärre inte en realitet som någonsin kommer infinna sig. Januari innebar istället utmaningar som jag tog mig an och klarade av. Jag jobbade på nya ställen, gick dit med en klump i magen och hem med en fjäril som sa att jag lyckades. Att jag la ner mitt nyårslöfte redan den första januari var väl mer väntat än oväntat, mer regel än undantag som jag ser det, och jag mådde inte sämre för det, jag är gladare med onyttig föda i mitt liv, det säger mitt hjärta.

Januari innebar även besked om godkänt på höstens studier, bekräftat studieuppehåll och tillgodoräknande av tidigare studier. Även lyckade försök i köket och en hel annan massa saker.

Det jag saknade i januari var pengar, men jag antar att jag inte var ensam om den företeelsen och lägger det bakom mig. Jag väljer att fokusera på den här månadens brist av pengar istället, lever snålt men sätter guldkant på livet med träning istället.

Blev den här texten sammanhängande? Neh, det tycker inte jag heller men wtf.

Dag 18 – Min favoritfödelsedag/Dag 19 – Detta ångrar jag

Ska jag vara riktigt ärlig, så hade jag missat dag 18 och funderat och grämt mig över dag 19 som jag trodde var 18 och därför har jag inte skrivit. Men nu jävlar, här kommer både dag 18 OCH 19!

Dag 18Min favoritfödelsedag
En födelsedag som jag verkligen kommer ihåg, det var när jag fyllde sex år och skulle ha mitt första kalas sen jag börjat skolan. Det skulle vara maskerad och jag skulle vara kanin. Mamma sydde och stoppade en liten kaninsvans som vi fäste på mina hängselbyxor och hon sydde fast kaninöron på ett diadem. Vi hade kalaset samma dag som jag faktiskt fyllde år och på morgonen fick jag min första alldeles egna bandspelare. Jag blev så himla glad över den där bandspelaren. När första gästen kom sprang jag ner för trapporna och öppnade dörren och sen i princip slet jag med mig kompisen upp för trapporna och startade och visade min bandspelare. Sen stängde jag av den för att kunna göra likadant med nästa gäst. Och det gjorde jag med allihop.

Dag 19 – Detta ångrar jag
Jag har grubblat och funderat och vägt händelser och känslor, bekantskaper och beslut för och emot varandra med vetskapen om att jag vill inte skriva en lång jävla lista för att försäkra mig om att jag inte glömt något jag ångrar. Men ja, man kan säga att jag kanske har dragit någon form av slutsats. Min slutsats är att jag är en väldigt påverkbar person, väldigt känslig och med självkänslan någon helt annanstans. Jag insåg att jag ångrar väldigt väldigt mycket. Att jag har gjort väldigt många underliga och rent av dumma och idiotiska saker. Jag har sårat många människor och jag har antagligen även sårat mig själv, kanske helt i onödan. Jag har varit ihop med fel killar, inte tänkt mig för i förhållande och kanske inte i alla fall tagit så väl hand om mina vänner och min familj som jag kanske inte borde. Jag har spenderat pengar på fel saker. Jag har köpt en hund och sen sålt den efter tre veckor. Jag har helt enkelt gjort väldigt många saker som jag ångrar.

Men jag tänkte vidare och insåg, att djupt djupt inne så ångrar jag nästan ingenting av ovanstående. Ovanstående händelser, beslut och känslor är ju faktiskt det, som har skapat mig som den person jag är idag. Jag tycker inte att jag är en särskilt dålig människa just nu. Därför känner jag, att alla dessa saker som jag menar att jag ångrar, kanske jag inte borde ångra, kanske jag borde prisa mina misstag, eftersom att de skapat min personlighet.

Om jag måste välja något jag ångrar, så är det att jag har slutat skriva. Jag skriver fattigt lite. Jag vill så gärna måla historier, reflektera och argumentera. Jag vill så gärna sitta uppe på nätterna och skriva utan att kunna sluta, som jag alltid gjort förut. Jag ångrar att jag har slutat skriva, mest för att det är så förbaskat svårt att hitta tillbaka utan någon som sätter lite eld i baken på en.


Hejsan.

Vad som händer i Beckas och Jontes liv en fredagkväll?
Vi spenderar lite drygt 900kr på mat. Skoj.


Godmorgon


Idag är jag ledig och eftersom att det är enda dagen på hela veckan som jag är helledig så ska jag njuta dagen till fullo. Jag ska alltså göra precis vad jag vill hela dagen, iförd pyjamas. Jag ska läsa lite bok, pyssla en stund, äta god lunch, träna(dock iförd träningskläder), mysa i soffan och gå och lägga mig tidigt för jag börjar jobba kl 06.00 imorn och har min första vardagsöppning. Men det ska nog gå jättebra, jag tror faktiskt det blir rätt mysigt att jobba imorn.

Jag är lite sur dock. För jag har ont i halsen. Men jag ska dricka te tills jag kissar på mig och hoppas att det går över under dagen. Godmorgon!

 

 


Tisdag, wtf?Godmorgon Becka?


RSS 2.0