GLAD PÅSK

Kära vänner! En av sveriges finaste helger är i antågande och idag drömmer jag mig tillbaka till mellanstadiet när vi spenderade dagar(!) till att rita påskkort för att kunna gå som påskkärringar och kräva hela byn på smaskigt godis under skärtorsdagen. Det är skärtorsdag idag och som tjugoochetthalvtåring så ska jag faktiskt inte klä mig i sjalett och måla dit rosor och fräknar på kinderna, istället står det på dagens agenda jobb. Jobb som dock inkluderar påsklunch med kolleger och det är inget jag talar illa om. Jag ser fram emot äggeliägg och sillelisill.

När arbetsdagen sen är slut ungefär och förhoppningsvis runtomkring 19.30 så kommer min kära sambo med syster och tillhörande karl och hämtar upp mig för vidare färd kors och tvärs och Sverige och med slutdestination norra öland. Som ni säkert förstår kommer jag att vara strandsatt utan internet och särskilt bra mottagning på min kära mobiltelefon, vilket därför resulterar i att jag hälsar eder en hjärtligt glad påsk med mycket gott och glatt och hoppas att påskharen kommer även till er som passerat 20. Själv ska jag om elva minuter sitta på en buss som tar mig till en affär där jag ska hjälpa stackarn på traven så att han inte behöver göra sig besväret att besöka mig pojkvän då jag fixar detta helt på egen hand.

Påskpussar,
er alldeles egna Becka

ljuva fredagar

Jag samsas med morötter, potatisar och en och annan broccoliblomma och har en väldigt bra fredag. Jag var vild och vågad och chansade på att koka grönsakssoppa utan någon som helst kokbok och drar mig baklänges men jag tror att det går ganska bra. Än så länge. Som jag skrev för någon mening sen, jag har en väldigt bra fredag. Jag gör vad jag känner för och det mest revolutionerande inom den kategorin är för att jag känner inte för att träna och tänker nog strunta i det av just den anledningen. Det ska jag bannemej göra.


fina fisken.

Jag tror att jag kan låta initiativrik stå kvar som egenskap på mitt cv även i framtiden. Dra-mig-baklänges vad jag tog initiativ idag, ända tills allting löste sig. Nu är det spikat och klart, vi ses igen i höst, Lars.
En blick.

Just idag hänger det vemodiga gråtunga skyar över staden och klamrar sig fast i min själ. Med en kall hand griper det tag kring mitt hjärta, kring min person, och jag stänger in mig i mig själv. Jag lämnar inte lägenheten. Jag vankar av och an mellan dessa väggar. Har väggarna sändigt stått här i säkert trettio år skadar det inte att jag gör dem sällskap en hel dag någong gång då och då. Särskilt inte om det är en dag som den här, när vemod hänger över staden och lämnar ett tomrum, ett tomrum som inte särskilt sällan lämnar kvar en grop i magen. Ett hål.

Och optimisten har sagt sitt.


"7/8"

Jag tänkte att jag kan ju dela med mig av en dikt från augustisamlingen, det här är den som skrevs den sjunde.

7/8
Du faller sönder
slänger delar av ditt liv
efter dig på marken


Framtidstro och glitter
ligger och skämms
tjippar efter luft


Jag vill plocka upp
ge dem värdighet
Men du ställer dig i vägen


Ber mig låta spillrorna ligga
för det är så du vill ha det
det är det du klarar av

 

 


bitter

Jag satt precis och skrev ett milslångt inlägg. Men det raderades och det gjorde mig jävligt bitter. Så nu tänker jag inte skriva mer än såhär; FU BLOGGEN.

RSS 2.0