första hemtentaveckan.Här kommer jag spendera resten av min vecka. Jag tycker det verkar superduperroligt. Facebook är min rastunderhållning, samma sak med bloggande. (att halva bordet är rester från födointag är bara en självklar parantes i tentaskrivande)


veckans citat

Jag har en tjusig kvinna på besök igår kväll/natt och vi var sofistikerade med alkohol och ostbricka en fredagskväll. När vi satt där mitt uppe i allt och kikade på idol så klämmer denna tjusiga kvinna ur sig veckans citat. En tjej ska precis in och bedömas av juryn och vi diskuterar hennes utseende och då klämmer min kvinna ur sig "Det skulle förvåna mig om hon inte är lesbisk eller homosexuell". Detta kan låta sjukt tråkigt och dåligt i andras öron, men just då, i den fina stunden när ljusen brann och fötterna låg på vardagsrumsbordet, så var det ganska festligt.

För övrigt så har jag denna veckan fått smaka lite på mitt framtida liv och insett att för mig, som inte direkt blir överlycklig över att vara ensam, så kommer det vara jobbigt att bo med någon som arbetar skift. Jag kommer få vara ensam så himla många kvällar. Och jag gläder mig åt mitt pysselrum, för när man sitter där och grejar så märker man inte att man är ensam. Jag ska alltså aldrig svika mitt pysselrum. Funderar förresten på att skapa mig en äkta pysselblogg! Och vara engagerad och ta bilder osv. Kanske vore något. Men inte idag.

ajaj.

Det är två saker som gör förbannat ont just idag. Jag ska lista dem och ge en förklaring.

1, Sverigedemokraterna fick plats i riksdagen, Frågan jag ställer mig är såklart; hur gick det till? Vad tänkte de 330 000 svenskarna som röstade på partiet som framkallar (i alla fall hos mig) kalla kårar? Att de fick 20 mandatplatser kanske bara är början, vad händer i nästa val? Vilka röstade på partiet? Ni som ser invandrare som en klump? Ni som drar alla över samma kam? Är det inte vår plikt att, som ett välbergat Sverige, ta hand om de som inte blir omhändertagna av sitt eget land. Jag sitter inte här och är fördomslös, för det är ingen, jag blir också lite misstänksam och tycker det är läskigt när invandrare pratar vår fina svenska med hård attityd mot varandra, och jag blir också arg på den "man med utländsk härkomst" som rånar en kiosk en sen natt, men jag blir inte mer arg på den med utländsk härkomst som rånar en kiosk än om det hade varit en ursvensk.

Jag glömmer inte heller bort att se mamman som älskar sina barn, även om hon kommer från forna Bosnien, jag glömmer inte bort att se barnen som kämpar i skolan för att göra mamma och pappa stolta(något som svenska barn ofta ger blanka fan i), jag glömmer inte bort att se vilka smutsiga jobb vi ger dem om vi faktiskt ger dem jobb, jag glömmer inte heller bort att det oftast är invandrarna som reser sig på bussen när det kliver på en gammal människa och alla sittplatser är tagna. Jag är besviken på de 330 000 som röstade på Sverigedemokraterna, alla har rätt att ha sin åsikt och de hade rätt att rösta, men det är också min rätt att vara besviken.

2, Jag red i fyra timmar igår, och det känns, Min rumpa känns som ett enda stort blåmärke. Jag tror det är allt som behöver sägas. Tjusig natur och mysig liten (eller faktiskt jävligt stor) häst som var med om min premiär som ryttare, i både skritt, trav och galopp. Den där traven är nog orsaken till min onda rumpa dock, även om det var häftigt när hästen tog fart med all kraft och slungade sig genom naturen. Eller när vi galoperade över ett stort fält, fem hästar i en klunga, det var grymt! Bästa 20-årspresenten :)

20? ett skämt.

Sådär. Jag har fyllt 20. Har mitt liv blivit bättre? Känner jag mig mer vuxen och mogen än jag var i förrgår? Känner jag hur bra jag mår i hela kroppen och hur glad jag är?
Svaret på de där tre frågorna är ett solklart nej. Här sitter jag, en onsdag, dagen efter min födelsedag och jag tycker att livet är skit. Näsan rinner, huvudet är tungt, jag är godissugen, jag ångrar skiten ur mig att jag inte skrev klart referathelvetet i torsdags när jag började för nu kommer jag ingen vart alls, jag är helt slut i hela kroppen.

Jag tänker skriva ett mer positivt inlägg angående min födelsedag en dag när jag är lite gladare. Nu ska jag dessutom ringa ett sånt där samtal till folk man inte känner. Alltid lika sjukt jobbigt.

familywekend!

Imorgon kommer min familj hit. Jag ska krama sönder dem. Och just eftersom att de kommer hit imorgon och stannar hela helgen så innebär det såklart att jag måste plugga idag. Därför blir inlägget kort och konsist. Jag sitter i skrivande stund och fundilerar över referatet som ska in nästa vecka, har skrivit lite grann men får inte ihop något bra. Jag har knappt förstått texten och därför är det på ren svenska skitjobbigt att referera och jämföra. Just nu vill jag bara spola ner begreppet utveckling, moderniseringsteorier och stadier av utveckling i toalette tillsammans med x antal forskare och teoretiker som gjort mitt liv ganska surt den här veckan.

Jag fyller 20 nästa vecka och har blivit av med åldersnojan.
Nu oroar jag mig mest över att jag ska baka cheesecake och bullar till familjen imorn.

lite småbitter. bara

Skolan dödar mig.
Jag är så trött på engelsk litteratur(efter 5 dagar på utbildningen varav 1,5 varit i skolan) och jag vill strypa författaren som faktiskt är svensk för att han skriver en sjukt svårläst bok på engelska som de kräver att vi ska läsa på mindre än en vecka. Kunde han inte gjort livet lite jobbigare för oss? snälla liksom? Förutom det ska vi läsa 50 sidor av andra författare, som jag hoppas inte kan svenska annars blir jag riktigt pissed, tills imorgon. jag har 40kvar. Blöh.

Jag har förresten något svullet bakom örat som gör ont. Så nu sitter jag här och tror att jag har fått en hjärntumör också. Funderar på om jag ogillar måndagar just nu.


tennis?

Idag åkte jag och killen in till stan för att shoppa skor. Anledningen till att han följde med var nog så enkel att han också behövde ett par. Men kom vi hem med enbart två par skor? Självklart inte. I vår ägo har vi nu två par converse, 6 par herrsockar, skospray, två tennisracketar för nybörjare, 8 tennisbollar och 30 ägg.
Det där med tennisen vet jag inte vart det bär vägen, men vi tänkte lära oss att slå till gula bollar med racketar och ska prova redan ikväll. Hoppas gud är på vår sida, på alla vis.

Jag tror jag kommer bli proffs på tennis.
ODEDÅVA.

bredbandsbolaget; f*ck you

Jag skrev ett långt inlägg här i måndags, men precis när jag klickade på publicera så la vårt internet av. Det lägger av för jämnan, det är lite småjobbigt eftersom att vi i dagens samhälle har anpassat oss till att alltid ha tillgång till internet. Jag har ingen busstidtabell liggande i hallen och ingen telefonkatalog bredvid telefonen, ingen tidning med tv-tablå på vardagsrumsbordet osv i all oändlighet. För jag har internet, trodde jag ja. Teckna avtal med bredbandsbolaget, betala cirka 400kr i månaden och få ett internet som funkar ibland och en telefon som inte funkar alls? Man blir ju lite bitter, minst sagt. Jag är inte gjord av pengar.

För övrigt så började skolan igår. De slängde typ en bok i ansiktet på oss och sa "läs den här förbannat svårlästa boken som är skriven på skitsvår akademisk engelska till på tisdag och förstå den". Ett annat sätt att uttrycka det på är att verkligheten verkligen sprang ikapp mig med stora kliv. Bara sådär. Så igår var jag duktig och läste introduktionen i den där boken och även 10 sidor i en annan bok. För det skulle man göra tills idag. Om jag förstod något? Det vet jag faktiskt inte, men jag kanske förstod det stora hela, och det är ju en början. Jag har börjat fundera definitioner av begreppet utveckling, och det känns förhållandevis bra.

Nu ska jag ringa ett styck elekriker och fråga om vi kan dejta imorn istället för på tisdag. Och ikväll ska jag bannemej se till att dejta paolo roberto, för nu känner jag att träningen legat på is alldeles för länge.

RSS 2.0