underligheter

På nätterna ibland vaknar man och så undrar man ju var f*n täcket tagit vägen, där ligger man och fryser och inser att det tagit till flykten och lagt sig på golvet. Något liknande hände mig häromnatten, med ett ganska drastiskt undantag. Jag gick upp på toaletten runt fem på morgonen, lite nyvaken kom jag tillbaka till sovrummet och såg något stort på golvet. Eftersom jag lite luddigt undrade vad det var för något så tittade jag i sängen om det möjligtvis kunde vara mitt täcke som flugit över killen(som ligger ytterst) och lagt sig på golvet. Men icke, mitt täcke låg där det skulle. Efter lite funderingar kom jag på vad det var, inget mindre än mitt påslakan. Killen vaknade och såg frågande ut, jag frågar honom varför mitt påslakan ligger på golvet varav han bryter ut i gapskratt och skakar på huvudet. Hur påslakanet hamnade på golvet är fortfarande ett stårt mysterie och jag kan verkligen inte förstå hur jag lyckats krångla täcket ur det och sedan fått det att lägga sig i en snygg hög på golvet.

Nog om det. Igår avslutade vi kvällen i en biosalong, utnyttjade biljetterna vi fått av elektrikerna som var här och donade till en film inte riktigt i min smak, Iron man 2 hade nämnligen premiär igår och det var min tur att ge med mig när det gällde filmval. Det var ungefär jag och tre flickvänner till i salongen, sen runt 100 pojkar, män, karlar. Kände mig lite missanpassad, men filmen var trots allt bra, var dock tur att jag engagerade mig och såg ettan någon timme innan, annars hade jag inte fattat ett smack.

Tisdagslyx!
Solsken!

Både idag och igår har det varit sjukt fint väder här i lilla Växjö. Solen strålar från en klarblå himmel och jag har hittat ett hörn runt huset här där det inte blåser alls mycket och med en filt under rumpan och en bok i handen sitter jag som gjuten. Dagar som de här gör det ingenting att jag inte har någon fast sysselsättning, då kan jag njuta.

Snart äre valborg och det ska nog firas utan alkohol, men med en mysig grillning vid ett vindskydd i skogen tillsammans med killen, Magnus och Svenja. Jag tror det blir helbra, frågan är om Magnus och Svenja har planerat likadant som vi, men det är ju sånt man märker. höhö.

Längtar tills jag ska åka hem, träffa alla igen, och lille Laban. Kanske borde ringa min mor och säga att jag bestämt mig för átt komma?


springytimy


- Nu är det vår, sa jag och plockade vitsippor.
- Man tager vad man haver, sa jag och gav dem vatten i ett snapsglas.


Jag tvingade ut sambon på en skogspromenad, jävlar vad han inte ville det ska ni veta. Men jag övertalade och tror ändå han är ganska nöjd med promenaden såhär i efterhand, med en hemlagad pizza i magen och en chipspåse i skåpet. Och så självklart de tjusiga blommorna på bordet.
Jag tror att helg är bland det bästa jag vet.

Har nog bestämt mig för att bege mig mot den lilla byn Bergkvara runt den 8nde maj, har hört små fåglar viska att då är det minsann dags för marknad, Fionapassning och mormorsbesök. Skulle inte sitta helt fel när mor min mutat mig genom att betala tågbiljetten om jag stannar till den 11e och tar med favorithunden till veterinären. Jag tror jag tar tåget hem och pussar honom lite bakom öronen, kanske träffar ett och annat skogstroll som saknat mig(?), äter mammas mat och slappnar av.

 


axelväska.

Bloggen tog en liten powernap under tiden som jag i ett starkt team tillsammans med en röd sax slaktade min lille sambos bruna manchesterbyxor. Jag tyckte det var på tiden att de förvandlades till en snitsig väska, som jag så passligt sydde klart och tänker ge till min mamma på all världens bästa mammors dag. Jag gjorde mönstret helt själv (det finns alltså inget sparat mönster, men däremot en hel jäkla massa mått) och kan förhoppningsvis sy en liknande till mig själv när jag känner att jag har tid(haha), det är ju faktiskt ett byxben kvar.

Idag fyller min mamma år. På söndag fyller min kusin år. Den 30e april fyller både min farmor och mormor år. Den 3e maj fyller min moster år. Den 8nde maj är det gullabo marknad. Den 15nde maj har min mamma en arbetsdag för släkten hemma. Efter mycket om och men bestämde jag mig för att vara en sjukt osocial, otrevlig, snål och egoistisk människa, jag stannar i Växjö fram till sommarn. Men jag har presenter till typ allihop, fast de får dem en annan gång, när jag tycker det passar, känns så opersonligt att skicka dem på posten, dyrt dessutom.

Idag dammsög jag.

Andra spännande saker som har hänt sen senast:
- Jag lagade riktigt potatismos själv för första gången i hela mitt liv
- Jag gick faktiskt upp och bakade det där brödet sådär tidigt på morgonen och åt det ttill frukost!
- Våren lurade oss, det har snöat igen och nu är det minsann inte varmt uteditt och datt, bakdags!

Imorn ska jag göra något galet, jag ska gå upp klockan sex för att baka bröd. Undra hur pepp jag är på det just klockan sex imorgon när täcket är gosigt och andningen tung? Morgondagens problem.

.... Jag älskar mitt meningslösa liv, hur är ditt liv?

 


bokmärken!

Jag är som sagt ensam hemma i helgen, mitt i min sysslolöshet började jag pyssla, och jag slutade inte. Nu har jag suttit och tillverkat små presenter till massor av släktingar ända sen igår, med en sovpaus i mitten. Jag tror det här med pyssling ger min själ lugn och ro, och lite lugn och ro där är väl aldrig fel i det här stressade samhället. I storstäderna känns det ännu värre, folk springer hit och dit och överallt, man vill hålla dem i hängslena och be dem tagga ner, varför så bråttom? Jag ska göra allt för att fortsätta vara lugn när jag blir storstadsbo, sen får folk springa ifrån mig hur mycket de vill.

En intressant (och aningen läskig) händelse just nu är ju vulkanutbrottet på Island. Det är skrämmande med bilderna på nyheterna, där man ser att askmolnet sträcker sig ända bort till Ryssland och täcker snart i princip hela Europa. Det jag undrar är bara varför man inte ser molnet? De sa ju att molnet var över de andra molnen, så det skulle vara svårt att se det från marken, men igår var det klarblå himmel, inte ett spår av något läskigt stort askmoln? I vilket fall så är väldigt många människor drabbade, dels de turister som inte kommer till eller från sina paradis, men de jag funderar mest och bekymrar mig över är t ex de i Kina dit inte hjälpen från Europa kan nå, men vad jag förstått så ville de inte ha någon hjälp ändå? Alla katastrofländer, som inte kan få resurser, jag är orolig för dem nu.


Två bokmärken, till mamsen och pappsen. Man gör bokmärkena jättelätt. Klipp ut en lagom stor kartongbit (jag har haft 12*4cm) sen klär du in den i valfritt papper och dekorerar hur du vill. I överkant klipper du sen antingen en spets eller avrundar och gör ett hål med hålslagarn att fästa ett snöre eller ett band i :D


Ordningssamma tjejen! Det här var innan jag började. höhö.


pyssla en larv av en piprensare!

Jag ska vara ensam hemma hela helgen så därför bestämde jag mig för att skaffa en kompis. Han har inget namn men gillar att posera i skuggan utanför mitt fönster på torsdagar. Känner du dig också lite ensam och vill ha en lika tjusig kompis som jag så finns det en beskrivning på hur man skaffar sig en sån här:
http://www.goodies.nu/barn/b0516larv.htm 

Idag har jag förresten ätit resterna av min fantastiska paj. Måste erkänna att jag är lite deppig nu när den är slut.


ny blogg och ost- och skinkpaj!

Idag lämnade jag min andra blogg bakom mig. Den här kommer vara mer ytlig, en del skulle säkert kalla den onödig. Jag tänker stoppa in fler bilder, skriva om mitt sysslolösa liv blandat med mina framtidsplaner som börjar falla på plats och förhoppningsvis i ett senare skede får jag bränna fingrarna på tangenterna när jag berättar om mina äventyr i Göteborg dit flyttlasset går någon gång när man dansar runt midsommarstång och dyker djupt längs sveriges kust.

Ett annat stort steg jag tog i min personliga utveckling idag var att jag gav mig på ett försök att laga till en liten ost- och skinkpaj. Den blev god, och jag är sjukt stolt över min bedrift.min paj.


RSS 2.0